łączenie urządzeń z serwerem

AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sie 22, 2019 8:01 pm

Przyniosłem i podłączyłem tuż przed nim / 4m/ access point i nastąpiło połączenie.
Moim zdaniem duża strata na antence SRW-01.
Zniechęca to do wymiany systemu grupowego rolet, który mam zamontowany.
Inne urządzenia działają poprawnie.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 748
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw sie 22, 2019 8:13 pm

Jeśli przy routerze będzie działał stabilnie, to spróbuj - jeśli masz taką możliwość - zmienić położenie routera. To że ten sterownik jest bliżej niż inne, wcale nie oznacza, że w tej puszce musi być lepszy sygnał Wi-Fi niż w tych dalszych puszkach.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sie 22, 2019 8:25 pm

Stabilnie działa po przestawieniu access pointa.
Ale nie w tym rzecz. Uważa m że sygnał musi być bardzo mocny / za bardzo/ do prawidłowego działania.
Obok cofnięty za zabudowę tv - można oglądać filmy w 4K bez zacinania przez wifi.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 22, 2019 8:40 pm

Dziwne. Ja mam SRW piętro niżej od AP. Działa stabilnie. Może coś Ci zakłóca ten moduł. Może masz przewody zasilające przy samej antenie? Ułóż inaczej moduł w puszce.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7636
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 22, 2019 8:44 pm

Tu masz zaznaczone gdzie jest antena

viewtopic.php?p=15166#p15166
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sie 22, 2019 9:17 pm

Popróbuję.
Mam zamiar wysłać do Zamela bo możliwe że jest jakaś wada. Lepiej coś takiego sprawdzić
ODPOWIEDZ