łączenie urządzeń z serwerem

AdamT
Posts: 93
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Thu Aug 22, 2019 8:01 pm

Przyniosłem i podłączyłem tuż przed nim / 4m/ access point i nastąpiło połączenie.
Moim zdaniem duża strata na antence SRW-01.
Zniechęca to do wymiany systemu grupowego rolet, który mam zamontowany.
Inne urządzenia działają poprawnie.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 571
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Thu Aug 22, 2019 8:13 pm

Jeśli przy routerze będzie działał stabilnie, to spróbuj - jeśli masz taką możliwość - zmienić położenie routera. To że ten sterownik jest bliżej niż inne, wcale nie oznacza, że w tej puszce musi być lepszy sygnał Wi-Fi niż w tych dalszych puszkach.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
AdamT
Posts: 93
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Thu Aug 22, 2019 8:25 pm

Stabilnie działa po przestawieniu access pointa.
Ale nie w tym rzecz. Uważa m że sygnał musi być bardzo mocny / za bardzo/ do prawidłowego działania.
Obok cofnięty za zabudowę tv - można oglądać filmy w 4K bez zacinania przez wifi.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Aug 22, 2019 8:40 pm

Dziwne. Ja mam SRW piętro niżej od AP. Działa stabilnie. Może coś Ci zakłóca ten moduł. Może masz przewody zasilające przy samej antenie? Ułóż inaczej moduł w puszce.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7065
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Aug 22, 2019 8:44 pm

Tu masz zaznaczone gdzie jest antena

viewtopic.php?p=15166#p15166
AdamT
Posts: 93
Joined: Sun Jan 06, 2019 9:42 am
Location: Kraków

Thu Aug 22, 2019 9:17 pm

Popróbuję.
Mam zamiar wysłać do Zamela bo możliwe że jest jakaś wada. Lepiej coś takiego sprawdzić
Post Reply