Page 3 of 3

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Sat Sep 07, 2019 6:18 pm
by wojtas567
Większość routerów GSM ma ograniczenie ilości użytkowników do 25. Ale na neostradzie, światłowodzie czy kablówkach to jeszcze nie spotkałem się.

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Sat Sep 07, 2019 9:18 pm
by lesny8
maffiu wrote:
Sat Sep 07, 2019 4:39 pm
....
Konsultanci zazwyczaj to maja taka wiedzę ile maja narysowane na obrazku
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Co do trybu pracy routera, to jeśli operator nie chce go zmienić na bridga, to zawsze można poprosić o DMZ na jeden adres i na nim postawić swój NAT, co nie zmienia faktu, że dostawcę nie powinno interesować ile masz urządzeń w sieci.

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Mon Sep 09, 2019 8:26 am
by shimano73
Pytanie z innej beczki ale związane z malinką, do tej pory używałem w harmonogramie trybu „ o wschodzie słońca „ i „po zachodzie”! jak to działa ?
Jest na to jakiś algorytm czy dane pobierane są z neta ?

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Mon Sep 09, 2019 8:39 am
by Simono
shimano73 wrote:
Mon Sep 09, 2019 8:26 am
Pytanie z innej beczki ale związane z malinką, do tej pory używałem w harmonogramie trybu „ o wschodzie słońca „ i „po zachodzie”! jak to działa ?
Jest na to jakiś algorytm czy dane pobierane są z neta ?
Podejrzewam, że jest algorytm. Ja też używam wschodów i zachodów słońca na swojej malinie i działa to poprawnie po ustawieniu strefy czasowej w ustawieniach konta na lokalnym Supla Cloud.

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Mon Sep 09, 2019 10:41 am
by pzygmunt
To się najzwyczajniej w świecie liczy. Są na to nawet gotowe funkcje.
https://www.php.net/manual/en/function.date-sunset.php

Re: Zmiana serwera na lokalny

Posted: Thu Sep 12, 2019 9:32 am
by plnuker