Incan easy roller shutter problem

Post Reply
Zibi
Posts: 62
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Sep 09, 2019 8:32 pm

Witam
Mecze się i nie wiem co się dzieje wcześniej chodziło dobrze teraz jak testuje dzieją się dziwne rzeczy. Wciskam na tel żeby roleta zamknęła się i nie dojeżdża do końca 93% i w aplikacji pokazuje że otw muszę drugi raz wcisnąć żeby było 100%.wciskam do góry i ikonka pokazuje jak idzie do góry po chwili z góry schodzi do 55% i tak zostaje muszę ponownie wcisnąć i idzie w górę i czasami wemos się wyłącza i ponownie włącza. Co to może być za przyczyna?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Sep 09, 2019 8:38 pm

To nie jest tak, że moduł gubi zasięg wifi z uwagi na problem wydrenowania flash-a? Pisałem już o tym i pisałem co zmienić w kodzie aby się tak nie działo.
Zibi
Posts: 62
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Mon Sep 09, 2019 8:48 pm

Nie bardzo rozumiem. Może być taka przyczyną że ruter wifi nie domaga bo ostatnio mam więcej urządzeń?
Pzygmunt chodzi o kod arduino?
To z tym raczej sobie nie poradzę.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6433
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Sep 10, 2019 6:46 am

O router to nie chodzi. W SuplaDevice nie wiem czy taki problem występował ponieważ tam zapis do pamięci trzeba było sobie „zorganizować” samemu.
Zibi
Posts: 62
Joined: Wed Jul 31, 2019 9:20 am

Tue Sep 10, 2019 10:30 am

Dziękuję Pzygmunt za pomoc, jednak okazało się, że mam uszkodzonego Wemosa podmieniłem na drugi miałem pod ręką i działa dobrze. Zamawiałem z Chin parę szt i jeden okazał się zepsuty niby działał, ale działy się takie rzeczy.
Post Reply