Page 1 of 1

Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 3:51 pm
by Mateusz196
Witam, ile przekaźników mogę podpiąć do wemosa D1 mini i sterować nimi z aplikacji supla? Potrzebuje 3 przekaźniki a wszędzie są sketche tylko na 2 . Pomożecie ? Pozdrawiam .

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:02 pm
by wojtas567
Powiel jedną linię z przekaźnikiem i zmień tylko GPIO i będziesz miał na 3 przekaźniki.
Zerknij na soft dla touch x 3.

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:05 pm
by Mateusz196
A mogę wykorzystać to ?
viewtopic.php?f=11&t=3843

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:08 pm
by wojtas567
Mając na myśli przykład touch x 3 chciałem Ci pokazać jak powinno być tam jest wykorzystane GPIO 9 i 10 a nie wiem czy w wemosie mini są one dostępne.

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:10 pm
by Mateusz196
Jak sam zacznę zmieniać to zaraz mi się to zawiesi itp . Potrzebuje sprawdzonego Sketchu , masz może taki ? Albo czy od kolegi Espablo jego multi będzie obsługiwać 3 przekaźniki ?

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:26 pm
by Yepestis
Możesz to zrobić np. na "ESP8266 Primary GUI v2"
viewtopic.php?f=11&t=5233

Wystarczy w pliku "supla_board_settings.cpp" wpisać 3 razy

Code: Select all

add_Relay(15);
w nawiasie definiujesz piny, do których chcesz podłączyć przekaźniki.

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:35 pm
by Mateusz196
Ale to muszę wgrać przez Arduino ide . Znów zapytam czy soft Espablo ogarnie mi 3 przekaźniki .?

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 4:54 pm
by Yepestis
W pliku README.md masz podane wszystkie obsługiwane konfiguracje.
Jak odpowiada ci "pinologia" z któregoś modułu, to możesz go wybrać.

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 6:23 pm
by maffiu
Multiboard obsługuje 8 bez przycisków

Re: Ile przekaźników do wemosa .

Posted: Sat Sep 14, 2019 8:42 pm
by cino111
Ja steruje 5 przekaznikami. Chcesz z przyciskami czy same przekazniki ?