Nowy ESP ale stare ustawienia i logi

lgorek
Posty: 28
Rejestracja: sob sie 31, 2019 8:35 pm

śr paź 02, 2019 4:11 pm

Witam,
Mam pytanie ponieważ chce zmienić niektóre ESP, które mam u siebie, z uwagi że czasami one świrują i się rozłączają, nie wiadomo dlaczego.

Teraz jak zrobić to tak aby wgrać program na nowy układ, ale aby podłączył się pod stary. Chodzi mi aby wszystkie stare logi i ustawienia zostały.

Szukałem tego i nie mogłem znaleźć, a taka funkcjonalność była by idealna, bo w przypadku awarii lub rozbudowy systemu wystarczyło by wskazać co do czego ma się odwoływać.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 02, 2019 4:14 pm

Musisz zgrać najlepiej całą pamięć flash ze starego ESP (chodzi aby o to by skopiował się GUID) i wrzucasz do nowego.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 02, 2019 4:24 pm

Tworząc nowy soft np na GUI musisz wpisać ze starego urządzenia GUID jak kolega napisał i zachować taką samą kolejność kanałów mogą być dodatkowe dodane na końcu ale nie mniej.
Pozdrawiam
Wojtek
lgorek
Posty: 28
Rejestracja: sob sie 31, 2019 8:35 pm

śr paź 02, 2019 4:57 pm

pzygmunt pisze:
śr paź 02, 2019 4:14 pm
Musisz zgrać najlepiej całą pamięć flash ze starego ESP (chodzi aby o to by skopiował się GUID) i wrzucasz do nowego.
Czym najlepiej zgrać aby nie było problemów kiedy mamy nodemcu oraz wemos ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”