Strona 1 z 1

Nowy ESP ale stare ustawienia i logi

: śr paź 02, 2019 4:11 pm
autor: lgorek
Witam,
Mam pytanie ponieważ chce zmienić niektóre ESP, które mam u siebie, z uwagi że czasami one świrują i się rozłączają, nie wiadomo dlaczego.

Teraz jak zrobić to tak aby wgrać program na nowy układ, ale aby podłączył się pod stary. Chodzi mi aby wszystkie stare logi i ustawienia zostały.

Szukałem tego i nie mogłem znaleźć, a taka funkcjonalność była by idealna, bo w przypadku awarii lub rozbudowy systemu wystarczyło by wskazać co do czego ma się odwoływać.

Re: Nowy ESP ale stare ustawienia i logi

: śr paź 02, 2019 4:14 pm
autor: pzygmunt
Musisz zgrać najlepiej całą pamięć flash ze starego ESP (chodzi aby o to by skopiował się GUID) i wrzucasz do nowego.

Re: Nowy ESP ale stare ustawienia i logi

: śr paź 02, 2019 4:24 pm
autor: wojtas567
Tworząc nowy soft np na GUI musisz wpisać ze starego urządzenia GUID jak kolega napisał i zachować taką samą kolejność kanałów mogą być dodatkowe dodane na końcu ale nie mniej.

Re: Nowy ESP ale stare ustawienia i logi

: śr paź 02, 2019 4:57 pm
autor: lgorek
pzygmunt pisze:
śr paź 02, 2019 4:14 pm
Musisz zgrać najlepiej całą pamięć flash ze starego ESP (chodzi aby o to by skopiował się GUID) i wrzucasz do nowego.
Czym najlepiej zgrać aby nie było problemów kiedy mamy nodemcu oraz wemos ?