sterowanie głosem automate

kindziol
Posty: 68
Rejestracja: pn paź 07, 2019 10:28 pm

pn paź 07, 2019 10:58 pm

Witam Wszystkich.
Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Mam pewien problem dotyczący sterowania głosem przez androida. Wydaje mi się, że wszystko zrobiłem na telefonie dobrze. Zainstalowałem automate oraz supla vois i supla script configurator. Supla vois odpalił bez problemu, natomiast pojawiły się schody przy supla script configurator. Klikam na start, configure the device, potwierdzam https://supla.fracz.com, podaje kod autoryzacji ze strony supla.fracz.com i później pyta this device name i tu nie wiem co mam wpisać... ? Próbuje różnych nazw ale po chwili mnie wywala, scrypt się nie uruchamia.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1037
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt paź 08, 2019 5:38 am

this device name - nazwa tego urządzenia.
Wpisujesz tutaj co chcesz. Ta nazwa będzie widoczna przy ustawieniach na supla.fracz.com
Jest to przydatne szczególnie wtedy kiedy masz podłączonych kilka urządzeń, żeby je po prostu rozróżniać :)

Tego skryptu konfiguracyjnego zakończonej konfiguracji nie musisz ponownie uruchamiać.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kindziol
Posty: 68
Rejestracja: pn paź 07, 2019 10:28 pm

wt paź 08, 2019 6:50 am

Witam.
Dzięki za podpowiedź. Ale po wpisaniu wszystkich danych skrypt się nie odpala, napis Not running. A na srypcie supla voice ma 1 i słoneczko.
Po tych ustawieniach loguje się do supla.fracz.com i chcę wysterować głosowo sterownik SWL-01. Wywołuje ok google , naciskam powiedz nowy wariant, podaję komendę i nici z tego. Powiem tylko, że cała konfiguracja załączania zdalnego z telefonu śmiga.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1037
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt paź 08, 2019 6:55 am

To, że ten skrypt "nie odpala" to prawidłowe zjawisko. Ten skrypt tworzy tylko plik konfiguracyjny, który jest potrzebny dla flow'ów Automate - Supla Voice, Supla Notification i Supla Scene Launcher.
Słoneczko z 1 oznacza, że flow działa.

Na stronie supla.fracz.com spróbuj stworzyć scenę i wpisz komunikat z klawiatury - nie nagrywaj. Zapisz i sprawdź co się dzieje.
Możliwe też, że na samym androidzie nie nadałeś wszystkich wymaganych uprawnień dla Automate.
Jaką masz wersję Android? bo podobno na 9 są jakieś problemy.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kindziol
Posty: 68
Rejestracja: pn paź 07, 2019 10:28 pm

wt paź 08, 2019 7:21 am

Dzięki.

Tak jak napisałeś zrobiłem i sterownik działa ze strony i z telefonu. Moja wersja androida to 9. A może podaj co muszę zrobić w automate ( uprawnienia, konfiguracja )

pozdr.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1037
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt paź 08, 2019 7:28 am

Nie mam jeszcze na żadnym urządzeniu 9-tki, może ktoś inny podpowie
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kindziol
Posty: 68
Rejestracja: pn paź 07, 2019 10:28 pm

wt paź 08, 2019 7:36 am

Szkoda ale dzięki.

pozdr.
kindziol
Posty: 68
Rejestracja: pn paź 07, 2019 10:28 pm

wt paź 08, 2019 11:51 am

I nikt mi nie pomoże :?:
toivio
Posty: 4
Rejestracja: ndz wrz 29, 2019 2:23 pm

sob gru 28, 2019 6:52 pm

Witam, udało się rozwiązać problem?
mam androida 9 PKQ1....
powiadomienia działają, a VOICE już nie,
W SUPLA VOICE mam:
Running...: 1
ostatnie linie LOGu:
....USER 9@22: SUPLA command will be send to: https://fracz....
.... INFO 9@2: Google Now voice command

i brak reakcji na komendy
ODPOWIEDZ