Strona 1 z 1

sterowanie głosem automate

: pn paź 07, 2019 10:58 pm
autor: kindziol
Witam Wszystkich.
Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Mam pewien problem dotyczący sterowania głosem przez androida. Wydaje mi się, że wszystko zrobiłem na telefonie dobrze. Zainstalowałem automate oraz supla vois i supla script configurator. Supla vois odpalił bez problemu, natomiast pojawiły się schody przy supla script configurator. Klikam na start, configure the device, potwierdzam https://supla.fracz.com, podaje kod autoryzacji ze strony supla.fracz.com i później pyta this device name i tu nie wiem co mam wpisać... ? Próbuje różnych nazw ale po chwili mnie wywala, scrypt się nie uruchamia.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 5:38 am
autor: michael
this device name - nazwa tego urządzenia.
Wpisujesz tutaj co chcesz. Ta nazwa będzie widoczna przy ustawieniach na supla.fracz.com
Jest to przydatne szczególnie wtedy kiedy masz podłączonych kilka urządzeń, żeby je po prostu rozróżniać :)

Tego skryptu konfiguracyjnego zakończonej konfiguracji nie musisz ponownie uruchamiać.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 6:50 am
autor: kindziol
Witam.
Dzięki za podpowiedź. Ale po wpisaniu wszystkich danych skrypt się nie odpala, napis Not running. A na srypcie supla voice ma 1 i słoneczko.
Po tych ustawieniach loguje się do supla.fracz.com i chcę wysterować głosowo sterownik SWL-01. Wywołuje ok google , naciskam powiedz nowy wariant, podaję komendę i nici z tego. Powiem tylko, że cała konfiguracja załączania zdalnego z telefonu śmiga.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 6:55 am
autor: michael
To, że ten skrypt "nie odpala" to prawidłowe zjawisko. Ten skrypt tworzy tylko plik konfiguracyjny, który jest potrzebny dla flow'ów Automate - Supla Voice, Supla Notification i Supla Scene Launcher.
Słoneczko z 1 oznacza, że flow działa.

Na stronie supla.fracz.com spróbuj stworzyć scenę i wpisz komunikat z klawiatury - nie nagrywaj. Zapisz i sprawdź co się dzieje.
Możliwe też, że na samym androidzie nie nadałeś wszystkich wymaganych uprawnień dla Automate.
Jaką masz wersję Android? bo podobno na 9 są jakieś problemy.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 7:21 am
autor: kindziol
Dzięki.

Tak jak napisałeś zrobiłem i sterownik działa ze strony i z telefonu. Moja wersja androida to 9. A może podaj co muszę zrobić w automate ( uprawnienia, konfiguracja )

pozdr.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 7:28 am
autor: michael
Nie mam jeszcze na żadnym urządzeniu 9-tki, może ktoś inny podpowie

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 7:36 am
autor: kindziol
Szkoda ale dzięki.

pozdr.

Re: sterowanie głosem automate

: wt paź 08, 2019 11:51 am
autor: kindziol
I nikt mi nie pomoże :?:

Re: sterowanie głosem automate

: sob gru 28, 2019 6:52 pm
autor: toivio
Witam, udało się rozwiązać problem?
mam androida 9 PKQ1....
powiadomienia działają, a VOICE już nie,
W SUPLA VOICE mam:
Running...: 1
ostatnie linie LOGu:
....USER 9@22: SUPLA command will be send to: https://fracz....
.... INFO 9@2: Google Now voice command

i brak reakcji na komendy