Zwarcie styków w piecu - najprostsza metoda?

knypek3
Posty: 6
Rejestracja: pn lis 11, 2019 7:53 pm

pn lis 11, 2019 7:59 pm

Witam.
Jakim urzadzeniem z suplą na pokladzie najprosciej zewrzeć styki nie podając na nie prądu.
Mam piec i aby go uruchomić muszę zamknąć obwód. Jak to zrpbic najprościej i najtaniej? Supla basic i ciecie ścieżek? Czy moze cos innego? Prosil bym o odp, jestem dopiero początkującym uzytkownikiem supli :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 8:02 pm

Youshuan, Sonoff SV, NodeMCU + przekaźnik, Webmos + przekaźnik, Arduino + przekaźnik. To tylko kilka przykładów z wielu możliwych.
Patryk
Posty: 774
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pn lis 11, 2019 8:04 pm

Wydaje mi się, że moduł Zamela ROW-01, był by dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem.
knypek3
Posty: 6
Rejestracja: pn lis 11, 2019 7:53 pm

pn lis 11, 2019 8:06 pm

Dziękuję za szybką odpowiedź. O to właśnie mi chodziło.
Co do zamela, fakt tez mozna jednak cena sonoffa sv a zamela przemawia jednak na korzyść sonoffa
Jankes
Posty: 30
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:01 pm

pn lis 11, 2019 8:14 pm

Patryk pisze:
pn lis 11, 2019 8:04 pm
Wydaje mi się, że moduł Zamela ROW-01, był by dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem.
W ROW-01 jest 230v na wyjściu!
Ostatnio zmieniony pn lis 11, 2019 8:19 pm przez Jankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1108
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn lis 11, 2019 8:15 pm

W ROW-01 nie ma napięcia na stykach przekaźnika. Jak najbardziej się nadaje do tego celu.
W ROW-02 jest napięcie 230V na wyjściu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
knypek3
Posty: 6
Rejestracja: pn lis 11, 2019 7:53 pm

pn lis 11, 2019 8:17 pm

Btw. Czy sonoff sv pozwoli mi na trzymanie ukladu zamknietego przez np kilka godzin czy zwiera tylko na kilka sek? Jak z trwaloscia przekaźnika przy takim zabiegu?
Pytam poniewaz piec zwykle bedzie chodzil po kilka h dziennie - a zeby dzialal to musi miec zamkniety obwod przez caly czas dzialania
ODPOWIEDZ