Shelly 1 i brama

stachu1000
Posty: 5
Rejestracja: czw lut 28, 2019 8:22 pm

czw lis 28, 2019 3:22 pm

Witam,
Mam taki problem:
Wrzuciłem do Shelly 1 v3 multiboard z githuba, wybrałem Shelly 1 i nie mam opcji wyboru bramy, zmieniałem na monosatabilny i bi i bez zmian. Może ktoś pomóc? Może coś źle robię?
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw lis 28, 2019 3:51 pm

Nie wiem, czy w tym sofcie dla shelly jest taka możliwość  ( wyboru bramy ).
Ale spróbuj tak.
1. W konfiguracji wybierz BISTABILNY
2. ZAPISZ
3. Zresetuj Shelly
Teraz ważne
1. Usuń urządzenie z CLUD-a
2. Na NOWO zarejestruj urządzenie  ( shelly ).

I daj znać.
stachu1000
Posty: 5
Rejestracja: czw lut 28, 2019 8:22 pm

czw lis 28, 2019 5:58 pm

Nie działa. Za każdym razem tak robiłem. Masz może jakiś link do takiego softu który działa?
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw lis 28, 2019 6:12 pm

Chyba nie ma i nie znajdziesz softu dla shelly jako sterownik bramowy  ( względy bezpieczeństwa ).
stachu1000
Posty: 5
Rejestracja: czw lut 28, 2019 8:22 pm

czw lis 28, 2019 6:22 pm

Ale jego można zasilać 24v. W oryginalnej aplikacji jest sterowanie bramą. Ma wyjście bezpotencjałowe.
Zybi
Posty: 1442
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw lis 28, 2019 7:41 pm

stachu1000 pisze:
czw lis 28, 2019 5:58 pm
Nie działa. Za każdym razem tak robiłem. Masz może jakiś link do takiego softu który działa?
Zerknij tu:

viewtopic.php?f=11&t=4263

a jak Ci to odpowiada to odezwij się na priv.
ODPOWIEDZ