Pomocy sonoff touch

Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

pt lis 29, 2019 10:41 pm

Panowie czy firmware jaki jest wgrany do sonoff touch ma znaczenie co do działania "przycisku" na sonofie czyli na szkle?wgrywam multiboard i wszystko ładnie działa tyle że z aplikacji mogę włączyć wyłączyć a fizycznie nie reaguje...czy to uszkodzenie sprzętu może?udało mi się uruchomić kilka razy wlacz wyłącz fizycznie jak wybrałem w konfiguracji że to sonoff triple to po wyłączeniu z prądu i włączeniu zadziałało ale jak ustawiłem spowrotem że to sonoff touch pojedynczy to brak reakcji na dotyk...pomóżcie proszę bardzo mi na nim zależy...A moz3 to jakieś ustawienia w konfiguracji źle robię.. dodam że zależy mi na czujniku ds i przy konfiguracji to dodaje zawsze...
kris.sg
Posty: 146
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

sob lis 30, 2019 8:32 am

Witaj
Jeżeli po wybraniu triple touch ci działa to sprzęt masz sprawny.
Przeanalizuj utawienia gpio w sofcie multibord jak masz wybrany touch triple, moim zdanie źle ustawiasz gpio w pojedynczym touch
Patryk
Posty: 778
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob lis 30, 2019 9:09 am

Nic nie obiecuje, ale spróbuj wgrać ten soft. ( ja nie mam możliwości go sprawdzić ).
Przed wgraniem wyczyść pamięć i wgraj te trzy pliki na raz.
Soft jest skompilowany z oficialnych zródeł z githuba SUPLI.

I daj znać.
Załączniki
Sonoff touch 2.7.16.rar
(228.78 KiB) Pobrany 34 razy
Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

sob lis 30, 2019 9:28 am

Oki dzięki bardzo spróbuje po pracy i dam znać...
Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

ndz gru 01, 2019 8:30 am

"Patryk".jak wygląda dodanie do supli urzadzenia z tym softem?wgrałem pojawiła się na chwilę siec supla i po chwili znikła...jak wprowadzić w tryb konfiguracji?gpio0 z gnd na 5 sekund ?
Patryk
Posty: 778
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz gru 01, 2019 11:15 am

Tak, jak wspomniałem na początku nie mam tego modułu.
Wgrałem dla "testu" ten soft do Wemosa d1 mini i zachowuje się prawidłowo.
Możesz wysłać scren z parametrami podczas wgrywania ?
Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

ndz gru 01, 2019 11:37 am

Kurczę teraz nie jestem na miejscu i nie mogę zrobić screena...wlaczam toucha do prądu i zaczyna migąć szybko niebieska dioda ta od wifi ale nie widzę żeby rozsylal siec wifi o nazwie supla itd...dlatego pytałem jak go wprowadzić w tryb konfiguracji
Patryk
Posty: 778
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz gru 01, 2019 11:45 am

Jeżeli szybko miga to znaczy, że touch jest w trybie konfiguracji i powinien rozesłać sieć. Dziwne.
Lukasz_171990
Posty: 32
Rejestracja: pn gru 10, 2018 7:39 am

ndz gru 01, 2019 11:54 am

No wlasnie dziwne...sprobuje pozniej jeszcze raz wyczyscic i wgrac od nowa
elmaya
Posty: 824
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

ndz gru 01, 2019 1:11 pm

Lukasz_171990 pisze:
ndz gru 01, 2019 11:54 am
No wlasnie dziwne...sprobuje pozniej jeszcze raz wyczyscic i wgrac od nowa
Załączniki
flashtool8Mbit.png
flashtool8Mbit.png (69.17 KiB) Przejrzano 402 razy
ODPOWIEDZ