SONOFF BASIC RFR3

Kuchara19
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 04, 2018 7:14 pm

sob lis 30, 2019 9:34 pm

Witam.
Jestem tu nowy prosze o wyrozumialosc. czy moge prosic o instrukcje wgrywania supli do tego modelu sonnof, czytam czytam i walcze z nim juz pare dni bez rezultatu
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7979
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lis 30, 2019 10:13 pm

Zerknij w FAQ
Kuchara19
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 04, 2018 7:14 pm

sob lis 30, 2019 10:35 pm

Tak uczynię, dzięki. Wracam do lektury.
Patryk
Posty: 714
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

sob lis 30, 2019 10:52 pm

Może się mylę.
Ale nie spotkałem się jeszcze z softem, do sonoff-a R3 ( na forum  SUPLI ).
Sam swego czasu, zastanawiałem się, nad jego  zakupem.
Ale sobie odpuściłem.
Kuchara19
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 04, 2018 7:14 pm

ndz gru 01, 2019 4:48 am

No ja także nic nie widziałem ale nie poddaje się jeszcze z nim powalczę, na razie uzupełniam teorie.
Kuchara19
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 04, 2018 7:14 pm

ndz gru 01, 2019 7:53 pm

Cywilizacja !!!!!! Udało się . Polecam lektury w FAQ, wgrane sonoff switch:
SUPLA FOR ITEAD SONOFF WiFi Smart Switch + DS18B20
v2.5

boot_v1.5.bin--------->0x00000
sonoff_ds18b20_user1.1024.new.2.bin---->0x01000
esp_init_data_default.bin---->0xfc000

GPI14 - OneWire DAT

BAUDRATE: 115200
Flash Size: 1MByte (8Mbit)
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode in board v1.0: DIO
SPI Mode in board v1.1: DOUT
A teraz pytanie jak uaktualnić ten soft albo wgrać multiboard, zależy mi na dodatkowym włączniku zewnętrznym.
Próbowałem ale sonoff nie wstał więc na razie to co powyżej. Pozdrawiam
Patryk
Posty: 714
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz gru 01, 2019 8:27 pm

Jeżeli na tym sofcie Ci działa, to znaczy, że ten sonoff ma podpięty przekaźnik pod ten sam gpio, co starsze wersje.
A więc multiboard, też musi działać z tym sonoffem.
Wyczyść pamięć.
Wgraj multiboard zgodnie z ustawieniami:
https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... /README.md
I powinno działać.
Jedynie niech Cię nie zmyli, na poczatku ( przy pierwszej konfiguracji ), nie będzie działać dioda LED  ( statusu).
Czyli nie będzie szybko migać.
Kuchara19
Posty: 5
Rejestracja: ndz lis 04, 2018 7:14 pm

ndz gru 01, 2019 9:10 pm

Dzięki z podpowiedź jutro usiądę bo mam same literki przed oczami (FAQ), najważniejsze że działa. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ