przycisk w telefonie do bramy

dzarmul
Posty: 4
Rejestracja: sob gru 07, 2019 8:17 am

sob gru 28, 2019 4:15 pm

Witam, ma ktoś sprawdzony sposób żeby w telefonie zrobić przycisk wykonujący np. skrypt do otwarcia bramy? Na obecną chwilę żeby otworzyć / zamknąć bramę muszę otworzyć aplikację supla w telefonie i z niej sterować bramą. Zależy mi na dodaniu w telefonie przycisku po dotknięciu którego będzie wykonywany zadany schemat np : uruchomienie linku z adresem do wykonania akcji otwarcia bramy. Thanks from mountain :D
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob gru 28, 2019 5:45 pm

Zerknij na aplikację: skróty HTTP
Pozdrawiam
Wojtek
Simono
Posty: 325
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

sob gru 28, 2019 6:34 pm

Dokładnie jak kolega wyżej pisze. Używam tej aplikacji od jakiegoś czasu. Utworzyłem w wywołania do funkcji których najczęściej uzywam i dodałem do nich skróty na pulpit zgrupowane w jednen folder.
Jarekkap
Posty: 4
Rejestracja: śr lut 20, 2019 9:23 pm

sob gru 28, 2019 7:04 pm

Witam!

Podepnę się pod temat. Czy w skrótach HTTP jest możliwość takiego ustawienia, aby zwracały informację na temat aktualnego stanu urządzenia np. czy brama jest otwarta czy zamknięta?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob gru 28, 2019 7:15 pm

Możesz czytać stan czujnika otwarcia bramy linkami bezpośrednimi jak również poprzez API.
Jarekkap
Posty: 4
Rejestracja: śr lut 20, 2019 9:23 pm

sob gru 28, 2019 8:41 pm

Ok. Dziękuję za odpowiedź. Czy taka funkcjonalność linków bezpośrednich daje możliwość podglądu aktualnego stanu bramy w skrócie http.
Pytam, bo nie jest to dla mnie oczywiste (jestem laikiem w tej dziedzinie).

Wyobrażam sobie takie działanie: tworzę skrót HTTP ze zmienną ikoną która pokazuje stan bramy.

Czy to jest możliwe?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7652
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob gru 28, 2019 8:49 pm

Utwórz sobie skrót do czujnika otwarcia i otwórz go sobie w przeglądarce. Sam zobaczysz efekt.
Jarekkap
Posty: 4
Rejestracja: śr lut 20, 2019 9:23 pm

sob gru 28, 2019 9:07 pm

Tak, to jest dla mnie jasne. Dzięki.

Tak jak napisałem, chciałby aby ikonka skrótu pokazywała aktualny stan, ale domyślam się, że to wiąże się z odpytywaniem serwera o aktualny stan, co może być możliwe tylko przy interakcji ze strony użytkownika.
dzarmul
Posty: 4
Rejestracja: sob gru 07, 2019 8:17 am

ndz gru 29, 2019 8:23 am

Super, o to mi chodziło, skróty http to jest to czego szukałem ale innymi wyrażeniami. Wielkie dzięki piwko dla Was
ODPOWIEDZ