Kanał do pomiaru ciśnienia - jak uzyskać 3 kreski w apce

emg
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 04, 2020 2:56 pm
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

pt sty 17, 2020 8:51 pm

shimano73 pisze:
pt sty 17, 2020 2:04 pm

Tak na szybko nie przedstawię przykładu zastosowania w domu

może odkurzacz, okap kuchenny ;)
Awatar użytkownika
klew
Posty: 533
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt sty 17, 2020 11:28 pm

Zybi pisze:
pt sty 17, 2020 7:20 pm

Dla temperatury "---" mieliśmy wcześniej wartość -275, czy przechodzimy na -273 ?
.
Tam było ">= -273", czyli do -273 się wyświetla, poniżej tej wartości będą ---. Więc zostaje -275 ;)
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob sty 18, 2020 12:00 am

A no tak ;)
mareks6
Posty: 124
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 22, 2020 11:58 am

Widzę, że temat dotyczy ciśnienia więc nie będę zakładać nowego.

Czy ktoś z Was budował jakiś moduł do supli do wskazywania ciśnienia z zakresu od 0 - 12 BAR? Chciałbym sprawdzać zdalnie ciśnienie nabite w instalacji w warsztacie i jak trzeba włączać kompresor.

W chinach znalazłem taki czujnik:

https://www.aliexpress.com/item/3302450 ... 2e0eO6ElAM

Z tego co widzę to ma wyjście analogowe, gdzie napięcie jest chyba proporcjonalne do ciśnienia, z tym że jest to pod 5V a nie 3,3V jak to jest w modułach supli.
Patryk
Posty: 697
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr sty 22, 2020 12:23 pm

mareks6 pisze:
śr sty 22, 2020 11:58 am

Z tego co widzę to ma wyjście analogowe, gdzie napięcie jest chyba proporcjonalne do ciśnienia, z tym że jest to pod 5V a nie 3,3V jak to jest w modułach supli.
Zobacz to. Sposób podłączenia czujnika z wyjściem liniowym od 0V do 5V
viewtopic.php?f=9&t=4695
mareks6
Posty: 124
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

czw sty 23, 2020 12:07 am

Patryk pisze:
śr sty 22, 2020 12:23 pm
mareks6 pisze:
śr sty 22, 2020 11:58 am

Z tego co widzę to ma wyjście analogowe, gdzie napięcie jest chyba proporcjonalne do ciśnienia, z tym że jest to pod 5V a nie 3,3V jak to jest w modułach supli.
Zobacz to. Sposób podłączenia czujnika z wyjściem liniowym od 0V do 5V
viewtopic.php?f=9&t=4695
ooo :-) I to jest dobra informacja :D Czujnik już zamówiony, więc pewnie za jakieś 2msc będę coś majstrować :)
ODPOWIEDZ