Sonoff POW R2

Damianmd
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 14, 2020 8:22 pm

wt sty 14, 2020 8:25 pm

Witam,

Po wgraniu supli do POW R2, nie wyświetla mi wartości napięcia i prądu, sterowanie przekaźnikiem działa.
Ktoś mi powie co mogłem zrobić źle?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 14, 2020 8:28 pm

A włączyłeś w Cloud kanał licznika energii?

No i zasadnicze pytanie, jaki soft wgrałeś?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Damianmd
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 14, 2020 8:22 pm

wt sty 14, 2020 8:49 pm

W sensie funkcja: Licznik energii elektrycznej - tak
firmware: 2.7.4

Sonoff POW ver. 2.0
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 14, 2020 8:52 pm

POW R2 dokonuje pomiarów tylko i wyłącznie gdy przekaźnik jest załączony. Włącz przekaźnik, podłącz jakiś odbiornik prądu i sprawdź po 2 - 3 minutach, czy Ci pokazuje dane.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Damianmd
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 14, 2020 8:22 pm

wt sty 14, 2020 9:06 pm

Niestety nic, a podłączyłem prawie 2kW.
Może wgram blank i jakąś starszą wersje oprogramowania.
Skąd pobrać stabilną wersje najlepiej?
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

wt sty 14, 2020 9:10 pm

https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54

Upewnij się czy masz Sonoff POW R2 czy Sonoff POW 2.0, są to dwa różne urządzenia.

Poczytaj te dwa wątki:
viewtopic.php?f=42&t=3311
viewtopic.php?f=42&t=4009
Damianmd
Posty: 4
Rejestracja: wt sty 14, 2020 8:22 pm

wt sty 14, 2020 9:47 pm

Działa!
Racja mam Sonoff POW a nie R2, na allegro co innego było napisane, nie spojrzałem na obudowe.

Dziękuje Panowie za pomoc
ODPOWIEDZ