Home Assistant brak urządzeń supla

akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pt maja 08, 2020 6:03 am

Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
Chce zmienić stan światła lub innego urządzenia, suwak w HA przełącza po czym wraca do stanu wyłączony(fizycznie stany się nie zmieniają). Zrobię restart serwera to działa chwile dobrze i po chwili znów to samo.
Próbując coś wymyslić zrobiłem:
Wygenerowałem nowy tokken, wszystkie aktualizacje zrobiłem, dodałem z githuba nowe repozytorium do supli(katalog integrations).
Wykasowałem encje i dodałem na nowo
Awatar użytkownika
klew
Posty: 815
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt maja 08, 2020 7:40 am

akir pisze:
pt maja 08, 2020 6:03 am
Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
Chce zmienić stan światła lub innego urządzenia, suwak w HA przełącza po czym wraca do stanu wyłączony(fizycznie stany się nie zmieniają). Zrobię restart serwera to działa chwile dobrze i po chwili znów to samo.
Próbując coś wymyslić zrobiłem:
Wygenerowałem nowy tokken, wszystkie aktualizacje zrobiłem, dodałem z githuba nowe repozytorium do supli(katalog integrations).
Wykasowałem encje i dodałem na nowo
A nie masz problemu z przekraczaniem limitu zapytań do Supli? W ustawieniach profilu na cloud można sprawdzić wykorzystanie limitów
777dawid
Posty: 28
Rejestracja: sob gru 07, 2019 8:40 am

pt maja 08, 2020 10:03 am

klew pisze:
pt maja 08, 2020 7:40 am
akir pisze:
pt maja 08, 2020 6:03 am
Od kilku dni zauważyłem problem z działaniem supli na Home Assistant.
Chce zmienić stan światła lub innego urządzenia, suwak w HA przełącza po czym wraca do stanu wyłączony(fizycznie stany się nie zmieniają). Zrobię restart serwera to działa chwile dobrze i po chwili znów to samo.
Próbując coś wymyslić zrobiłem:
Wygenerowałem nowy tokken, wszystkie aktualizacje zrobiłem, dodałem z githuba nowe repozytorium do supli(katalog integrations).
Wykasowałem encje i dodałem na nowo
A nie masz problemu z przekraczaniem limitu zapytań do Supli? W ustawieniach profilu na cloud można sprawdzić wykorzystanie limitów
Mam ten sam problem. Urządzenia po każdym restart homeassistant są widoczne 50min. Faktycznie problemem jest Limit żądań do API. Jest tam 1000 a obliczyłem że homeassistant w moim przypadku wysyła ok 1200 na godzinę. Co dziwne wcześniej taki problem nie występował. Nie idzie ustawić scan_interval dla usługi supla ponieważ nie jest obsługiwany. Mam pytanie czy jest możliwość zwiększenia tego limitu? Ewentualnie jakiś sposób aby wszystko przywrócić do prawidłowego działania jak bym mógł prosić to bym był wdzięczny.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 815
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt maja 08, 2020 10:44 am

777dawid pisze:
pt maja 08, 2020 10:03 am
Mam ten sam problem. Urządzenia po każdym restart homeassistant są widoczne 50min. Faktycznie problemem jest Limit żądań do API. Jest tam 1000 a obliczyłem że homeassistant w moim przypadku wysyła ok 1200 na godzinę. Co dziwne wcześniej taki problem nie występował. Nie idzie ustawić scan_interval dla usługi supla ponieważ nie jest obsługiwany. Mam pytanie czy jest możliwość zwiększenia tego limitu? Ewentualnie jakiś sposób aby wszystko przywrócić do prawidłowego działania jak bym mógł prosić to bym był wdzięczny.
Limit został wprowadzony niedawno. Dlatego problem wcześniej nie występował.
A ten "scan_interval" to nie jest ustawienie po stronie HA? Przecież to oznacza jak często ma być odpytywane zewnętrzne urządzenie o stan.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 08, 2020 10:58 am

Wyślij na priv-a email. Ze zwiększeniem do 1200/h nie powinno być problemu.
777dawid
Posty: 28
Rejestracja: sob gru 07, 2019 8:40 am

pt maja 08, 2020 11:14 am

pzygmunt pisze:
pt maja 08, 2020 10:58 am
Wyślij na priv-a email. Ze zwiększeniem do 1200/h nie powinno być problemu.
Wysłałem.
kwargocki@gmail.com
Posty: 1
Rejestracja: pt maja 08, 2020 2:02 pm

pt maja 08, 2020 2:13 pm

777dawid pisze:
pt maja 08, 2020 11:14 am
pzygmunt pisze:
pt maja 08, 2020 10:58 am
Wyślij na priv-a email. Ze zwiększeniem do 1200/h nie powinno być problemu.
Wysłałem.
również mam ten sam problem wysłałem priv z prośbą o zwiekszenie limitu
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pt maja 08, 2020 7:39 pm

Gruby problem poszedł z tym limitem
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz maja 10, 2020 7:41 am

Odnawianie limitu chyba zupełnie nie działa, ja już zupełnie nie mogę niczym sterować. Dziś 10, a pisze ze odnowi 8.05
Załączniki
IMG_20200510_093936.jpg
IMG_20200510_093936.jpg (142.99 KiB) Przejrzano 150 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8376
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 10, 2020 11:07 am

Wyślij na priva adres email na którym masz konto. Sprawdzę.
ODPOWIEDZ