Home Assistant brak urządzeń supla

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1839
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

ndz maja 10, 2020 12:24 pm

Aktualnie limit odnawia się przy następnej próbie. Jeśli masz taki stan limitu to znaczy że od tego czasu nie próbowałeś korzystać z API.

Poprawimy prezentację tej informacji.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz maja 10, 2020 5:32 pm

To mam ustawić restart serwera co godzinę? Mam wpisany jak wcześniej serwer klucz i nie mogę zmieniać stanów urządzeń. Nie znalazłem żadnego materiału żeby jakoś inaczej podłączyć się pod cloud
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 10, 2020 5:45 pm

Z poziomu konsoli nie widzę abyś limit ruszył nawet jednym requestem. Zapytaj o coś i sprawdź czy zacznie liczyć od nowa.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz maja 10, 2020 6:10 pm

Jak użyłem linku bezpośredniego licznik się skasował i uruchomiło urządzenie, cała reszta nie reaguje na zmianę stanów. Restart servera i działa normlanie, o co tu chodzi? Wcześniej nie było żadnych problemów
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 10, 2020 8:30 pm

Wcześniej nie było quoty. Została wprowadzona przez nadużycia.
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pn maja 11, 2020 5:29 am

Możesz zwiększyć mi na koncie limit? Może przez to blokuję się HA i do restartu nie podejmuje próby zapytań już
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 11, 2020 6:06 am

Zwiększyłem o 50%
akir
Posty: 135
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

pn maja 11, 2020 5:08 pm

Podziałało chwilę 1500 zjadło i kolejno znów muszę restart żeby poprawnie działał. Rozwiązał ktoś ten problem na HA?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9160
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 11, 2020 7:27 pm

Po jakim czasie kończy Ci się limit ?
sroka222
Posty: 34
Rejestracja: ndz wrz 25, 2016 10:45 am

pn maja 11, 2020 8:07 pm

U mnie też po wprowadzeniu limitu pojawiły się małe problemy. Przekraczałem trochę limit więc usunąłem kilka urządzeń z homeassistant i póki co działa, jednak co kilka dni czasem niektóre urządzenia znikają nie daje się nimi sterować , wcześniej ten problem nie występował.
PS Jakby była jeszcze taka możliwość to też prosiłbym o małe zwiększenie limitu :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”