Strona 6 z 6

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: pn maja 11, 2020 9:02 pm
autor: pzygmunt
Wyślij email na priva. Generalnie obserwujemy sytuację i będziemy się dostosowywać. Musimy jednak uwzględnić, że nasza infrastruktura to wspólne podwórko i dla wszystkich musi starczyć zasobów tak więc prośba aby nie przesadzać tam gdzie nie ma takiej potrzeby.

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: wt maja 12, 2020 3:27 am
autor: akir
W 15 minut nie sterując niczym zjadło 600 zapytań, da się to jakoś ograniczyć te zapytania nie zmniejszając ilości urządzeń? Nie chce rezygnować z supli, mam świetnie napisany firmware pod włączniki a sama aplikacja supli jest moja ulubiona. Prędkość działania to mistrzostwo, lecz nie mogę zrezygnować z własnego serwera HA

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: wt maja 12, 2020 7:53 am
autor: Kassewsky
akir pisze:
wt maja 12, 2020 3:27 am
W 15 minut nie sterując niczym zjadło 600 zapytań, da się to jakoś ograniczyć te zapytania nie zmniejszając ilości urządzeń? Nie chce rezygnować z supli, mam świetnie napisany firmware pod włączniki a sama aplikacja supli jest moja ulubiona. Prędkość działania to mistrzostwo, lecz nie mogę zrezygnować z własnego serwera HA
Być może ten problem rozwiąże nowa integracja Supli z HA. Podobnież powstaje.
Póki co faktycznie jest to dość spore ograniczenie.
Posiadasz czujniki temperatury itd?
Może tu uda się zmniejszyć ilość zapytań.

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: wt maja 12, 2020 10:23 am
autor: Robert Błaszczak
Rozwiązaniem jest własny serwer Supla Cloud.

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: wt maja 12, 2020 2:10 pm
autor: akir
Kassewsky pisze:
wt maja 12, 2020 7:53 am
akir pisze:
wt maja 12, 2020 3:27 am
W 15 minut nie sterując niczym zjadło 600 zapytań, da się to jakoś ograniczyć te zapytania nie zmniejszając ilości urządzeń? Nie chce rezygnować z supli, mam świetnie napisany firmware pod włączniki a sama aplikacja supli jest moja ulubiona. Prędkość działania to mistrzostwo, lecz nie mogę zrezygnować z własnego serwera HA
Być może ten problem rozwiąże nowa integracja Supli z HA. Podobnież powstaje.
Póki co faktycznie jest to dość spore ograniczenie.
Posiadasz czujniki temperatury itd?
Może tu uda się zmniejszyć ilość zapytań.
Pierwsze co pomyślałem to o czujnikach temp, lecz supla cloud nie udostępnia czujników dla HA. Działają tylko i wyłącznie switch i chyba od jakiegoś czasu gate. Myślałem o swoich serwerze supli na dostępnym w domu i nie używam orange pi. Lecz podczas instalcji dockera poległem komendy zupełnie nie działają

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: czw maja 14, 2020 9:12 pm
autor: ShoGo
Hej, mam ten sam problem co przedmówcy, po resecie HA i wysłaniu komendy otwarcia i zamkniecia jednej rolety zjada mi 25 zapytań, a rolet mam 5, a ma dojść jeszcze 5. Wiadomo że nie bawie nie zamykam i oteiram ich co chwile ale aktualnych stanów też nie pokazują. Teraz steruje grupami przez IFTT i GA ale HA dalej nie pokazuje mi faktycznych stanów, co jest trochę mało komfortowe. Czy jest jakieś rozwiązanie by mieć serwer Supla zagnieżdżony w HA czy trzeba oddzielny RPi kupować podto?

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: pt maja 22, 2020 7:25 pm
autor: akir
Osobny serwer

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: pt maja 22, 2020 10:11 pm
autor: pzygmunt
Będziemy zwiększać limity. Cierpliwości. Póki co jeśli ktoś potrzebuje więcej to niech napisze na priva

Re: Home Assistant brak urządzeń supla

: pt maja 22, 2020 10:21 pm
autor: Kassewsky
Może pełna integracja zrobiła by porządek z zapytaniami. Do tego czasu cierpliwość wskazana