Praca jak sterownik bramy.

Greg978
Posty: 19
Rejestracja: śr sie 07, 2019 2:58 pm

ndz lut 02, 2020 8:14 am

Witam
Mam pytanie jak zrobic takie cos?
Mam sonofa muliboard uruchomiony jako s2x

Co widac na obrazku ponizej.

Chcialbym aby sterownik dzialal w trybie bramy garazowej. To znaczy przycisniecie wlacza wyjscie na np 5 sekund.

Oczywiscie sensor i termometr tez ma dzialac.

Tak naprawde jedyny problem to jak zmienic w supla cloud funkcje na brama garazowa. Bo obecnie mam tylko opcje wlacznik swiatla lub wlacznik zasilania.

Dodam ze zmiana opcji na monostabile nic nie zmienia.
Załączniki
Screenshot_20200202-091929_Chrome.jpg
Screenshot_20200202-091929_Chrome.jpg (318.67 KiB) Przejrzano 556 razy
Screenshot_20200202-085718_Chrome.jpg
Screenshot_20200202-085718_Chrome.jpg (192.42 KiB) Przejrzano 562 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1224
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 02, 2020 9:17 am

Spróbuj zmienic bistalilny na mono. Powinno wtedy pojawic się inaczej na liscie gdzie masz włącznik i brak. Jak.nie pomoże to tylko zmiana Softu. A co to za hak do bramy? :shock: :lol:
Greg978
Posty: 19
Rejestracja: śr sie 07, 2019 2:58 pm

ndz lut 02, 2020 10:03 am

Juz prubowalem bez efektu. Mialo byc jak do bramy. A teraz juz nie dam rady zmienic.

To jest multiboard wiec moze wystarczy zmienic typ modulu na inny ? Np na sonoff basic? Tylko potrzebuje pomoc jak tam wszystko poustawiac.

Kurde sam tego nie programowalem kupilem gotowe.

I chce aby dalej dzialal sensor i termometr.
Mmof
Posty: 29
Rejestracja: ndz sty 26, 2020 5:49 pm

ndz lut 02, 2020 3:34 pm

Usuwałeś z supla-cloud i wtedy dodałeś na nowych ustawieniach? I gdzie do tej pory było podłączone przekaźnik jest na pewno bez napięciowy?
Mmof
Posty: 29
Rejestracja: ndz sty 26, 2020 5:49 pm

ndz lut 02, 2020 5:05 pm

Masz tu screen-a u mnie jest to tak .
Załączniki
U mnie jest tak.
U mnie jest tak.
83594152_548551625747382_4747998887308951552_n.jpg (103.63 KiB) Przejrzano 465 razy
Greg978
Posty: 19
Rejestracja: śr sie 07, 2019 2:58 pm

ndz lut 02, 2020 7:17 pm

Czesc.

Probowalem juz na wszystkie sposoby i zawsze mam tylko opcje wlacznik swiatla i zasilania.
Button monostabilny.
Zmieniam na sonoff basic. To samo.

Usuwam z supla cloud. I na nowo znow wlacznik swiatla tylko.

Dodam ze wyjscie jest beznapieciowe. Sprawdzalem. I nie mam tam nic podlaczonego. Obecnie testuje i chce wszystko sobie ustawic jak nalezy.
Ostatnio zmieniony ndz lut 02, 2020 7:39 pm przez Greg978, łącznie zmieniany 1 raz.
Patryk
Posty: 776
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz lut 02, 2020 7:28 pm

Już to było mnóstwo razy opisane na tym forum.
Ale jeszcze raz - niech będzie.
Zgodnie z instrukcją:
 viewtopic.php?p=26195#p26195

1. Wyłączasz rejestrację w Clud-ie.
2. W konfiguracji modułu ( basica ), wybierasz BISTABILNY.
3. Zapisujesz. ( Save ).
4. Resetujesz moduł  ( basic-a )
5 Usuwasz moduł z CLUD-a.
6. Ponownie rejestrujesz moduł  ( basica ) w Clud-ie

I powinieneś mieć to co chcesz.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 174
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

ndz lut 02, 2020 7:32 pm

Myślę, że najistotniejszym jest tu punkt 5.

"Jeżeli moduł był już zarejestrowany w supla-cloud, to po każdej zmianie na stronie konfiguracyjnej modułu (np. dodanie czujnika temp.) powinno się usunąć moduł z supla-cloud. Nie wykonanie tej czynności może spowodować że moduł nie zaloguje się do supla-cloud i będzie powoli migal diodą."
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
Greg978
Posty: 19
Rejestracja: śr sie 07, 2019 2:58 pm

ndz lut 02, 2020 8:02 pm

Napisze tak. Ch..a z tego. Wszystko wedlug tego co napisaliscie a i tak. Pozostaje bez zmian. Wlacznik swiatla albo zasilania. Ide spac bo szlag jasny czlowieka trafi.

Dobranoc. I oczywiscie dziekuje bardzo za dobre checi i pomoc.
Greg978
Posty: 19
Rejestracja: śr sie 07, 2019 2:58 pm

ndz lut 02, 2020 8:07 pm

Mmof

Widze ze masz to samo co ja na poczatku. S2x. Kanal 0. I wszystkie mozliwe wszytskie opcje do wyboru.

A jak wyglada strona konfiguracyjna sonofa. Moze ja popelniam jakis przedszkolny blad
ODPOWIEDZ