Sterowanie 8 przekaźników

Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

ndz lut 02, 2020 9:12 pm

Potrzebuje wykonać projekt sterowania na 8 kanałów- przekazników.
Projekt testowy sterowania ośmioma elektrozaworami które potrzebują zasilania 24v...ale zasilanie to późniejszy etap...
Ma to być najlepiej na jednej płytce (do zamknięcia w obudowe ( jeszcze nie wybrana) więc na razie roboczo wystarczy na kabelkach.
Wszystko na Suple.
Jesteś ktoś stanie to dla mnie złożyć i wgrać soft pod suple (oczywiście odpłatnie ) ? Lub pomoc zdalna... ja poskładam...chyba..
Przykładowo https://majsterkowo.pl/esp8266-i-sterow ... smartfona/ tylko na minimum 8 przekazników.
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

ndz lut 02, 2020 10:53 pm

Dodam że moze to być w stylu row7 od Zamela , tylko na osiem kanałów.
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 137
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

ndz lut 02, 2020 11:58 pm

W zależności od tego jakie to zawory lub głowice ( np takie jak od podłogówki na 24V )
będziesz potrzebował 8 lub 16 przekaźników od kolegi Elmaya:
W tym wątku masz czarno na białym jak to ogarnąć:
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=3845

Łatwiej było by Ci pomóc gdybyś podał więcej szczegółów dotyczących do czego i jakich zaworów konkretnie chcesz użyć.
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 6:05 pm

Właśnie o coś takiego chodzi. Ktoś chętny zrobić do tego płytkę i pomóc zdalnie z wgraniem kodu pod suplę ?
Lub moge kupić wszystko i wysłać so poskładania.
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 8:31 pm

W podanym linku do artykułu jest link :
https://archiwum.allegro.pl/oferta/8-ka ... 47761.html
oraz dopisek :
Moduł przekaźnika jest niski.
wyjścia będą włączone, gdy aplikacja się pokaże.
Lepiej używać przekaźnika z aktywnym wysokim.

Mogę prosić o wskazanie na allegro , który będzie odpowiedni ??

Czy ten będzie dobry :
https://allegro.pl/oferta/przekaznik-po ... 7803015454
?

czy lepiej z przekaźnikami , ten :
https://allegro.pl/oferta/modul-8x-prze ... 8737576659
?
piotrekk
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 19, 2019 7:12 am

pn lut 03, 2020 8:39 pm

właśnie skończyłem rysować, 12 przekaźników (6 rolet) ale można zastosować do podłogówki
jak przyjdą płytki z chin i będzie działać to będę miał 3 szt do rozdania,
coś nie mogę dodać zdjęć błąd "Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona"
Załączniki
Widok fotograficzny.png
Widok fotograficzny.png (114.81 KiB) Przejrzano 159 razy
Ostatnio zmieniony śr lut 05, 2020 8:14 pm przez piotrekk, łącznie zmieniany 2 razy.
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 9:04 pm

piotrekk - możesz podać przykład skąd dokładnie zamawiasz płytki ?
Jakiś program , najlepiej PL do tworzenia prostych płytek ?
Prześlij zdjęcie na meila jak możesz : m.cholewa@op.pl
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 9:05 pm

Ktoś podpowie która płytka lepsza ?
elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lut 03, 2020 9:07 pm

Michal81 pisze:
pn lut 03, 2020 8:31 pm
W podanym linku do artykułu jest link :
https://archiwum.allegro.pl/oferta/8-ka ... 47761.html
oraz dopisek :
Moduł przekaźnika jest niski.
wyjścia będą włączone, gdy aplikacja się pokaże.
Lepiej używać przekaźnika z aktywnym wysokim.

Mogę prosić o wskazanie na allegro , który będzie odpowiedni ??

Czy ten będzie dobry :
https://allegro.pl/oferta/przekaznik-po ... 7803015454
?

czy lepiej z przekaźnikami , ten :
https://allegro.pl/oferta/modul-8x-prze ... 8737576659
?
to jest najbardziej odpowiednie

https://allegro.pl/oferta/modul-8x-prze ... 8737576659
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 9:19 pm

Też na początki byłem za zwykłymi przekaźnikami , ale na filmiku usłyszałem że jednak słychać je przy przełączaniu , czego chciałem uniknąć...

Ta na przekaźnikach SSR - czymś odbiega , czy ujdzie według was ??
ODPOWIEDZ