Sterowanie 8 przekaźników

elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lut 03, 2020 9:25 pm

SSR działa tylko z prądem przemiennym głównie przy napięciu 110–220 V.

teoretycznie przy 24 V AC może działać, ale nie ma gwarancji
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

pn lut 03, 2020 9:40 pm

Na przekaźnikach mają działać elektrozawory z cewkami 24VAC
Może to przemówi za którymś modelem...
elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn lut 03, 2020 9:50 pm

SSR nie jest właściwe

Model G3MB-202
Rated load 100 to 240 VAC
voltage Load voltage 75 to 264 VAC
range Load current 0.10 to 2 A
Surge current 30 A (60 Hz, 1 cycle)
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

śr lut 05, 2020 4:33 pm

A co sądzicie o zastosowaniu modułów na Mosfecie ?
https://allegro.pl/oferta/arduino-modul ... 8482546256
x8 sztuk.
elmaya
Posty: 641
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr lut 05, 2020 4:37 pm

Michal81 pisze:
śr lut 05, 2020 4:33 pm
A co sądzicie o zastosowaniu modułów na Mosfecie ?
https://allegro.pl/oferta/arduino-modul ... 8482546256
x8 sztuk.
Technical data:
- operating voltage: 5-36VDC
- load: 15A (temporarily up to 30A after applying additional cooling)


It is not suitable for AC.
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

czw lut 06, 2020 8:15 pm

Co proponujesz do prądu przemiennego 24V ?
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

sob lut 08, 2020 9:54 pm

piotrekk pisze:
pn lut 03, 2020 8:39 pm
właśnie skończyłem rysować, 12 przekaźników (6 rolet) ale można zastosować do podłogówki
jak przyjdą płytki z chin i będzie działać to będę miał 3 szt do rozdania,
coś nie mogę dodać zdjęć błąd "Przestrzeń na dysku przeznaczona na załączniki jest już zapełniona"
A masz już napisany kod do tego i wykaz części ?
piotrekk
Posty: 31
Rejestracja: czw wrz 19, 2019 7:12 am

ndz lut 09, 2020 7:51 pm

czekam na płytki (już płyną), częściami się nie martwię bo raczej wszystkie będę miał, rozpiskę zrobię jak wszystko uruchomię i będzie działać, może się komuś przyda, płytki robiłem pod obudowę https://pl.aliexpress.com/item/40000743 ... KfGdY&mp=1
kod już z tego co widziałem jest na forum napisany przez kolegę elmaya , ja sam puki co nie dam rady napisać
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6091
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1088
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 09, 2020 8:48 pm

piotrekk pisze:
ndz lut 09, 2020 7:51 pm
czekam na płytki (już płyną), częściami się nie martwię bo raczej wszystkie będę miał, rozpiskę zrobię jak wszystko uruchomię i będzie działać, może się komuś przyda, płytki robiłem pod obudowę https://pl.aliexpress.com/item/40000743 ... KfGdY&mp=1
kod już z tego co widziałem jest na forum napisany przez kolegę elmaya , ja sam puki co nie dam rady napisać
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6091
Jak by co to tu masz płytkę pod 12 przekaźników touch: https://easyeda.com/domjp1619/test
Działanie( jeszcze nie do końca złożone ): https://www.youtube.com/watch?v=HhSvnoFE0nc
Michal81
Posty: 34
Rejestracja: ndz lut 02, 2020 9:03 pm

ndz lut 09, 2020 9:14 pm

piotrekk pisze:
ndz lut 09, 2020 7:51 pm
czekam na płytki (już płyną), częściami się nie martwię bo raczej wszystkie będę miał, rozpiskę zrobię jak wszystko uruchomię i będzie działać, może się komuś przyda, płytki robiłem pod obudowę https://pl.aliexpress.com/item/40000743 ... KfGdY&mp=1
kod już z tego co widziałem jest na forum napisany przez kolegę elmaya , ja sam puki co nie dam rady napisać
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=6091
Daj znać jak złożysz.
ODPOWIEDZ