Supla - SonOff Basic - w Supla rozłączony a jest podłączony do wifi

dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:17 pm

Hejka, mam taki problem, że mam SonOff basic z Supla i działał dobrze 2 dni, a teraz jest podłączony do wifi a w aplikacji rozłączony, co z tym zrobić ?
Mam zdalny dostęp do routera, ale nie mam jak pojechać do tej lokalizacji ?
Załączniki
supla-rozlaczony-a-podlaczony.PNG
supla-rozlaczony-a-podlaczony.PNG (79.9 KiB) Przejrzano 166 razy
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 136
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt lut 11, 2020 12:20 pm

dead_beat pisze:
wt lut 11, 2020 12:17 pm
Mam zdalny dostęp do routera, ale nie mam jak pojechać do tej lokalizacji ?
Na to pytanie nie odpowiemy.
dead_beat pisze:
wt lut 11, 2020 12:17 pm
Hejka, mam taki problem, że mam SonOff...
Jest w tym sporo prawdy ; )

A sonoff'a z prądu - obserwuj czy to jednorazowa akcja.
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:24 pm

był odłączony z prądu i nic nie dało...

Teraz odłączył się też od wifi...
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2020 12:28 pm przez dead_beat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 136
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt lut 11, 2020 12:27 pm

Sprawdź na routerze czy go tam nic nie blokuje. :oops:
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2020 12:29 pm przez MadOnion78, łącznie zmieniany 2 razy.
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:28 pm

Nic nie jest blokowane, nic też nie zmieniałem od momentu instalacji przełącznika.
Teraz przez jakieś 5 minut jest odłączony od wifi...
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2020 12:29 pm przez dead_beat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 136
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt lut 11, 2020 12:29 pm

Jak będziesz w jego zasięgu sprawdź jakie sieci wyszukuje Ci tel./komp. - może jest w trybie konfiguracji.
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:30 pm

jak daleko on może sięgać ?
mam włączony laptop w drugim pokoju, to go nie widać
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 136
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

wt lut 11, 2020 12:39 pm

Przy tym sonoffie masz w ogóle stabilny zasięg?

Podejdź do sonoffa i daj wyszukiwanie sieci.
3x SRW-01, 1x SBW-02, 1xSBW-01, 2x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:50 pm

Nie ma mnie tam, jest jakieś 3 metry od routera na pustej przestrzeni, nic go nie zasłania.
dead_beat
Posty: 15
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 10:30 pm

wt lut 11, 2020 12:55 pm

Załączył się sam.
ODPOWIEDZ