Porty

Darecki_
Posty: 2
Rejestracja: śr lut 12, 2020 8:00 am

śr lut 12, 2020 8:37 am

Cześć wszystkim,
Założyliśmy w firmie Zamana MEW-01, podłączyliśmy go do sieci Wi-Fi i widzimy, że jest podłączony i ma przesył danych. Problem polega na tym, że nie może się połączyć z chmurą.
Czy należy otworzyć jakieś porty na routerze? Jeśli tak to prosiłbym o podanie jakie, bo nie mogę znaleźć na forum czy ktoś miał podobny problem.

Z góry dzięki ;)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 757
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lut 12, 2020 8:38 am

A w Cloud jest aktywne dodawanie nowych urządzeń?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 972
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr lut 12, 2020 8:41 am

Nie trzeba otwierać żadnych portów. Wystarczy podpiąć się do sieci Wi-Fi będącej w zasięgu działania MEW-01 i mieć włączoną rejestracje w Cloud dla nowych urządzeń, dla wskazanego podczas konfiguracji mewki konta.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 757
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr lut 12, 2020 8:47 am

No chyba że jest to korporacyjna sieć Wi-Fi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
klew
Posty: 532
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

śr lut 12, 2020 8:50 am

lesny8 pisze:
śr lut 12, 2020 8:41 am
Nie trzeba otwierać żadnych portów. Wystarczy podpiąć się do sieci Wi-Fi będącej w zasięgu działania MEW-01 i mieć włączoną rejestracje w Cloud dla nowych urządzeń, dla wskazanego podczas konfiguracji mewki konta.
Nie trzeba otwierać, o ile ich nikt nie zamknął :D
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7695
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 12, 2020 8:53 am

W firmach często blokowany jest ruch na niestandardowych portach.
Musicie zezwolić na ruch wychodzący na porcie TCP 2016
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 972
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr lut 12, 2020 8:54 am

klew pisze:
śr lut 12, 2020 8:50 am
lesny8 pisze:
śr lut 12, 2020 8:41 am
Nie trzeba otwierać żadnych portów. Wystarczy podpiąć się do sieci Wi-Fi będącej w zasięgu działania MEW-01 i mieć włączoną rejestracje w Cloud dla nowych urządzeń, dla wskazanego podczas konfiguracji mewki konta.
Nie trzeba otwierać, o ile ich nikt nie zamknął :D
:lol: Tego nie przewidziałem ;)
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Darecki_
Posty: 2
Rejestracja: śr lut 12, 2020 8:00 am

śr lut 12, 2020 10:17 am

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Sprawdzę czy port 2016 jest zablokowany :)
ODPOWIEDZ