Problem z SuplaDevice.h

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 23, 2020 10:54 am

Jak ma czujniki a wartosci 0 to moze API cos zle wygenerowane/skopiowane.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz lut 23, 2020 10:58 am

Podmień tą linijkę

Kod: Zaznacz cały

        Device_name = "Airly: " + city_ + " " + street_ + " " + number_;
na taką:

Kod: Zaznacz cały

        Device_name = "Airly: " + street_ + " " + number_;
wyeliminujemy miasto
Pozdrawiam
Wojtek
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

ndz lut 23, 2020 11:10 am

Wpisałem wszystko od nowa i działa, pokazuje wartości, Dziękuję panu za pomoc i cierpliwość
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz lut 23, 2020 11:13 am

Cieszę się :), ale nie panu :P
Pozdrawiam
Wojtek
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

ndz lut 23, 2020 11:25 am

Mam jeszcze pytanie do @QLQ gdzie pobrać takie ikonki ? i jak to poustawiać by wyglądało tak jak na tym zdjęciu ?
Załączniki
IMG_20200207_005417.jpg
IMG_20200207_005417.jpg (101.52 KiB) Przejrzano 164 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 23, 2020 2:39 pm

kowal00071 pisze:
ndz lut 23, 2020 11:25 am
Mam jeszcze pytanie do @QLQ gdzie pobrać takie ikonki ? i jak to poustawiać by wyglądało tak jak na tym zdjęciu ?
Tu: https://forum.supla.org/viewtopic.php?p=59351#p59351
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

ndz lut 23, 2020 2:45 pm

To są inne, chodzi mi o te prędkość wiatru, opady deszczu
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1045
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz lut 23, 2020 2:47 pm

To są standardowe ikony dostępne dla tych typów kanałów, nie licząc nasłonecznienia które @QLQ ma na kanale z funkcją temperatury.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

ndz lut 23, 2020 2:52 pm

To wychodzi że mam coś nie tak w cloud mam 4 czujniki temperatury
Załączniki
Screenshot_2020-02-23-15-54-17-519_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-02-23-15-54-17-519_com.android.chrome.jpg (265.21 KiB) Przejrzano 136 razy
Screenshot_2020-02-23-15-51-22-996_org.supla.android.jpg
Screenshot_2020-02-23-15-51-22-996_org.supla.android.jpg (232.96 KiB) Przejrzano 137 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lut 23, 2020 3:06 pm

kowal00071 pisze:
ndz lut 23, 2020 2:52 pm
To wychodzi że mam coś nie tak w cloud mam 4 czujniki temperatury
Masz tak jak powinno byc. U mnie od góry jest moja stacja pogody jak lesny8 pisze. Airly jest od "Dom Koszalin Powietrze" , gdzie czujnik cisnienia, wilgotności i temp z airly mam wyłączone bo mam je "swoje".
Musisz w monitorze portu lub stronie airly podejrzeć wartosci o odpowiednio sobie opisać i przyporządkować ikony do pm1, pm10... zamiast tych termometrow i wilgotnosci. Na razie nie ma ogolnego kanału i jest zrobione na kanale dht.
ODPOWIEDZ