Problem z SuplaDevice.h

kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

sob lut 22, 2020 7:50 pm

Tak esp jest podłączone do mojej sieci
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob lut 22, 2020 7:54 pm

To zerknij w monitor portu szeregowego a arduino IDE (lupa w prawym górnym rogu) co Ci tam się wyświetla.
Pozdrawiam
Wojtek
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

sob lut 22, 2020 8:02 pm

Esp musi być w trybie programowania ??
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob lut 22, 2020 8:08 pm

Nie, podłącz ESP do komputera i po chwili włącz monitor portu.
Powinno pojawić Ci się najpierw, że moduł połączył się do sieci wifi a potem do chmury itd.
Pozdrawiam
Wojtek
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

sob lut 22, 2020 8:26 pm

No i znalazłem błąd, było
const char* SERVER_SUPLA = "svr227.supla.org";
mam widoczne w cloud ale w aplikacji android mama "tempewratura i wilgotność" 4 razy i czujnik ciśnienia, wszystkie wartości 0,0 w cloud mam włączone te czujniki Pokaż w urządzeniach klienckich
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob lut 22, 2020 8:36 pm

poczekaj chwilę na pojawienie się danych.
A co masz w monitorze pobiera dane z czujnika?
Jak daleko jest od Ciebie najbliższy czujnik, patrzyłeś na mapie?
Pozdrawiam
Wojtek
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

sob lut 22, 2020 8:47 pm

Jakieś 3km, ustawiłem String distance = "5.0"; if(timer >= 720000){ //Dane z serwera pobierane są co około 180 sekund. Limit dzienny zapytań dla serwera AIRLY wynosi 1000 zapytań. w cloud mam widoczne 4 Czujnik temperatury i wilgotności i czujnik ciśnienia
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 22, 2020 8:49 pm

LIMIT DZIENNY TO 100 ZAPYTAŃ

Wiec ustawiasz te 720 jak.masz.

Trzeba jeszcze API z Airly wygenerować. Nic na ten temat nie napisaliście. Może dlatego pokazuje same 0
kowal00071
Posty: 25
Rejestracja: pt sty 03, 2020 6:10 pm

sob lut 22, 2020 8:57 pm

Api wygenerowałem a ta ilość zapytań to ma być wpisane if(timer >= 720){ ?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1174
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lut 22, 2020 8:58 pm

kowal00071 pisze:
sob lut 22, 2020 8:57 pm
Api wygenerowałem a ta ilość zapytań to ma być wpisane if(timer >= 720){ ?
Dobrze masz wpisane 720000 [ms]. A ten dystans 5km. Masz tam wtedy w zasiegu czujnik airly?
Mozesz napisac w jakiej miejscowosci?
ODPOWIEDZ