Sonoff basic - Supla wyłącznik czasowy

ADARKAR
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 23, 2019 5:53 pm

pn maja 04, 2020 11:14 am

Dzień dobry
Mam do sonoff basic wgrany soft SUPLA. Czy jest możliwość aby po wciśnięciu na telefonie przycisku włącz po 2 do 5 min zmienił się automatycznie stan na wyłączony. Chodzi mi o to żeby otworzyć furtkę elektro zamkiem sterowanym z supli a po upływie zadanego czasu żeby stan zmienił się na wyłączony.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8400
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 04, 2020 11:29 am

Nie używaj Sonoff Basica do otwierania furtki/bramy
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 172
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

pn maja 04, 2020 7:13 pm

A możesz po krótce wyjaśnić w jakiej sytuacji byś chciał to używać, Bardziej konkretnie? Bo może jest inne rozwiązanie.
3x SRW-01, 2x SBW-02, 3x ROW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01, LIW-01 ;)
ADARKAR
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 23, 2019 5:53 pm

pn maja 04, 2020 7:49 pm

Chcę na telefonie wcisnąć przycisk zmieniając stan na ON, a po odliczeniu 2 do 5 min chciałbym aby stan samoczynnie wrócił na OFF.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8400
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 04, 2020 8:13 pm

Do tego służy kanał posiadający funkcję otwierania bramy/furtki ale nie używaj do tego Sonoffa Basic!
ADARKAR
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 23, 2019 5:53 pm

wt maja 05, 2020 5:29 am

Mam go podłączonego pod przekaźnik i sonoff steruje elektromagnesem przekaźnika reszta odbywa się po 12 V. Jak wybrać ten kanał w supli?
Mam udostępnione wyłącznik światła i wyłącznik zasilania jak dodać bądź zmienić kanał?
ADARKAR
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 23, 2019 5:53 pm

wt maja 05, 2020 8:48 am

Zrobiłem sobie na supla.fracz.com scenę wyłączającą po 60 s ze stanu ON na OFF jak uruchomić tą scenę na telefonie?
local
Posty: 37
Rejestracja: pn sty 27, 2020 11:33 am

wt maja 05, 2020 4:21 pm

ADARKAR
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 23, 2019 5:53 pm

wt maja 05, 2020 5:21 pm

Temat rozwiązany dzięki poradnikowi do supla scripts.
rustin
Posty: 49
Rejestracja: ndz gru 22, 2019 3:45 pm

sob maja 16, 2020 6:48 pm

Czy z poziomu aplikacji jest możliwość włączania urządzenia czasowo, za pomocą stopera, czy jakiegos harmonogramu, tak jak to jest w ewelink. Włączam wentylator i za 5 mi żeby się wyłączył, lub innym razem za 10min? Czy tylko że strony www?
ODPOWIEDZ