Termostat jak zbudować na jakim sofcie ?

Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

pn maja 11, 2020 5:08 pm

Wszystkie dane się zgadzają. Wgrałem do innego wemosa i to samo dalej.
Na jaki adres mam ładować ?? Ładuje na taki: 0x00000 ??
elmaya
Posty: 817
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn maja 11, 2020 5:33 pm

FlashTool16.jpg
FlashTool16.jpg (283.99 KiB) Przejrzano 182 razy
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

pn maja 11, 2020 5:51 pm

ok i ładuje tylko jeden plik np: supla_Termostst_DOUT_16Mbit.bin
lub nowszy np: supla_Termostst_Jled_2_DOUT_16Mbit.bin
Czy tak ??
elmaya
Posty: 817
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn maja 11, 2020 5:54 pm

tak
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

pn maja 11, 2020 5:57 pm

I tak ładuje do Wemos D1 mini czy próbować do innego modułu ?
elmaya
Posty: 817
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn maja 11, 2020 6:04 pm

it works perfectly.
you are doing something wrong, to find the fault
check what you have in the serial terminal (PuTTY)
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

pn maja 11, 2020 6:28 pm

No i mam załadowałem nowym programem V3.8.5 i działa.
Jak teraz ustawić koledzy aby przekaźnik zaskakiwał po przekroczeniu 30 stopni ??
Załadowałem nowszy supla_Termostst_Jled_2_DOUT_16Mbit.bin
elmaya
Posty: 817
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn maja 11, 2020 6:40 pm

you have the instructions here:
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?p=49076#p49076

I suggest you change the icons in Supla cloud according to the instructions to facilitate the use
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

pn maja 11, 2020 7:16 pm

Działa mi manualna zmiana termostatu co 0,5 stopnia
Działa mi ręczne ON i OFF.
NIE DZIAŁA automatyczny termostat po przekroczeniu temp termostatu co mam źle ??
elmaya
Posty: 817
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

pn maja 11, 2020 7:37 pm

the first channel in Supla cloud is Auto / Manual, it must be on

the second channel in Supla cloud is Manual, it changes according to the temperature +/- the hysterysis if the first channel is On

what have you put in (WiFiConfig) hysteresis?
ODPOWIEDZ