Zasilanie Wemosa d1 mini

L0L3K
Posty: 76
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

pt maja 15, 2020 5:32 pm

Cześć, założyłem sobie w skrzynce za listy kontaktron z wemosem. Wszystko gra zasięg wifi jest, powiadomienia z Alexy ale mam problem z zasilaniem na 3 powerbanki w domu z wemosem działa mi tylko jeden (reszta po jakichś 30sek ładowania wyłącza się) no ale niestety ten działający power bank nie wytrzyma w skrzynce nawet tygodnia :/ i zastanawiam się czy kupic jakiegos większego power banka czy kombinować jakoś z zasilaniem z bramy faac 740 :(
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1110
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 15, 2020 6:26 pm

Jeśli nie "usypiasz" tego ESP, to tylko i wyłącznie zasilanie sieciowe. Jak masz możliwość doprowadzenia np. 24V zmiennego, to będzie to najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
L0L3K
Posty: 76
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

pt maja 15, 2020 8:11 pm

Robert Błaszczak pisze:
pt maja 15, 2020 6:26 pm
Jeśli nie "usypiasz" tego ESP, to tylko i wyłącznie zasilanie sieciowe. Jak masz możliwość doprowadzenia np. 24V zmiennego, to będzie to najlepsze rozwiązanie.
A jak wprowadzic esp w stan uśpienia?
W napędzie z tego co pamiętam 8 i 9 pin to zasilanie
Kassewsky
Posty: 75
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

sob maja 16, 2020 9:46 pm

Jaki soft używasz ?
L0L3K
Posty: 76
Rejestracja: czw lut 22, 2018 2:34 pm

śr maja 20, 2020 11:59 am

A gdybym kupił koszyk na beterie zasilił wemosa akumlatorkami???
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1088
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr maja 20, 2020 12:29 pm

L0L3K pisze:
śr maja 20, 2020 11:59 am
A gdybym kupił koszyk na beterie zasilił wemosa akumlatorkami???
Chyba koszyk baterii :lol: , lepiej pokombinuj z zasilaniem z napędu bramy , w napędach zwykle jest 24 AC lub DC , więc wystarczy malutka przetwornica i będzie hulać :D
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Kassewsky
Posty: 75
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

śr maja 20, 2020 7:03 pm

Do skrzynki na listy za daleko mam.
Więc cały czas walczę jak zrobić oszczędzanie energii.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1088
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr maja 20, 2020 7:20 pm

Na forum był wątek o usypianiu wemos ‚a na 120 sekund co wystarczyło aby serwer nie zauważył rozłąki 😁
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Kassewsky
Posty: 75
Rejestracja: śr sty 22, 2020 9:44 am

śr maja 20, 2020 7:52 pm

Tylko że nie mogę znaleźć tego wątku.
ODPOWIEDZ