Musisz skonfigurować jakąś skrzynkę przez którą pójdzie mail.
su
nano /var/www/cloud/app/config/parameters.yml
Tam uzupełniasz (przykład):
mailer_transport: smtp
mailer_host: smtp.gmail.com
mailer_user: mojemail@gmail.com
mailer_password: jakieshaslo
mailer_port: 465
mailer_encryption: ssl
Można też odczytać link z bazy, ale z mailem wygodniej.
Na koniec należy wykonać:
cd /var/www/cloud
sudo ./clear_cache.sh
Własny serwer
.pzygmunt pisze:Do komunikacji ze smartfonem musisz tylko udostępnić port 2016. Docelowo też 443 ponieważ po https-ie będą pobierane dane do wykresów. W konfiguracji aplikacji klienckiej wpisujesz tylko publiczny adres IP.
Chciałbym też zmienić port 443 na np. 444 jak pisałem wcześniej - czy wystarczy zmienić w ports.conf czy trzeba gdzieś jeszcze - czy nie wprowadzi to zamieszania w całym moim systemie typu zmiana w konfiguracji RPi i esp, bo jeśli to znaczące zmiany to wolę przekonfigurować swoje vpn-y, które siedzą mi obecnie na tym porcie, bo wykresami też byłbym zainteresowany. A port 80 jest też używany?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
używane są 443 - zarządzanie i docelowo RESTApi
2016 - komunikacja z aplikacjami klienckimi i urządzeniami wykonawczymi (SSL)
2015 - j.w. tylko bez SSL
Póki co 2015 używa w chwili obecnej tylko Arduino ponieważ tam póki co nie ma jeszcze zaimpementowanej obsługi SSL.
Sugeruję udostępnić na zewnątrz 443 i 2016 aby nie było komplikacji w przyszłości
2016 - komunikacja z aplikacjami klienckimi i urządzeniami wykonawczymi (SSL)
2015 - j.w. tylko bez SSL
Póki co 2015 używa w chwili obecnej tylko Arduino ponieważ tam póki co nie ma jeszcze zaimpementowanej obsługi SSL.
Sugeruję udostępnić na zewnątrz 443 i 2016 aby nie było komplikacji w przyszłości
Dalej to radzę wyłączyć captcha jak wyżej i sprawdzić ip poleceniem ifconfig. Następnie przez przeglądarkę otworzyć stronę wpisując wcześniej poznane IP i założyć konto. Reszta to masz w instrukcji na stronie supla.org. Jak będę mógł pomóc to pisz
Warto też na koniec aktywować captcha.

Lepiej usuń komentarzbesix pisze:Dzięki za popchnięcie do przodu , mam jedno pytanie czy jak zamiast kasować cały komentarz wpiszę * @Recaptcha\IsFalse to też wyłączę recaptcha?