Własny serwer

arqiu70
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 04, 2019 9:27 am

sob gru 14, 2019 10:27 am

Cześć
Potrzebuję pomocy.
Uruchomiłem serwer z obrazu na VB-sie. Dotarłem do nano.env gdzie wpisałem dane opisana na forum, czyli email użytkownika, hasło i IP. IP wpisałem takie jakim identyfikuje się VBox na routerze. Próbowałem się połączyć przez stronkę no i niestety nic.
Zauważyłem, że nie mam folderu "www" w folderze "var". Sugerowałem się różnymi opisami np tym: viewtopic.php?p=54#p54 .
Podpowiedzcie co robię źle.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn gru 16, 2019 6:30 am

Hej, te obrazy są bardzo stare... postaw na maszynie wirtualnej "goły system" typu Ubuntu, Debian, a następnie kieruj się tymi instrukcjami -> https://github.com/SUPLA/supla-docker#installation
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
arqiu70
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 04, 2019 9:27 am

pn gru 16, 2019 9:07 am

Cześć
Dzięki za info, przetestuję.
Pozdrawiam
arqiu70
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 04, 2019 9:27 am

śr gru 18, 2019 5:59 pm

michael pisze:
pn gru 16, 2019 6:30 am
Hej, te obrazy są bardzo stare... postaw na maszynie wirtualnej "goły system" typu Ubuntu, Debian, a następnie kieruj się tymi instrukcjami -> https://github.com/SUPLA/supla-docker#installation
Jeszcze raz dzięki za info.
Udało się uruchomić serwer i zalogować do własnej chmury. Póki co brak czasu na dalszą zabawę, ale początek jest.
Pozdrawiam.
demichel93
Posty: 7
Rejestracja: wt sie 13, 2019 9:27 am

pt gru 27, 2019 3:29 pm

Podłączę się pod temat, serwer postawiony na Debianie pobranym z supla.org. Mam pewien problem/pytanie, jak wgrać własne ikony? poprzednio miałem serwer supla na nasie synology (pewnie jakaś stara wersja serwera) i mogłem bez problemu wybrać opcję + (dodaj ikonę) i ładnie dograć ikonkę dla stanów on/off przekaźników a teraz nie mogę tego zrobić na nowym serwerze.
Poniższy zrzut pokazuje jak wygląda okno ikon po kliknęciu na wybierz ikonę:
Obrazek

Wersja serwera - według view konta - 2.1.6

Jeżeli jest to stara wersja to jest opcja aktualizacji do jakieś nowszej wersji czy muszę wszystko konfigurować od nowa?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8455
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 27, 2019 6:45 pm

Zainstaluj wersję dokerową. Ta co zainstalowałeś jest dość stara.
ODPOWIEDZ