Ikonki wektorowe - SVG

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1194
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn cze 29, 2020 9:24 pm

Sprawdź załączoną Twoją ikonkę w formacie PNG.
Załączniki
-1.png
-1.png (2.93 KiB) Przejrzano 129 razy
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 29, 2020 9:27 pm

Białe tło masz dodane w koło, powinno być przezroczyste
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1182
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn cze 29, 2020 9:58 pm

Pobrałem Twoją ikonkę
Otworzyłem w Gimpie
Wybrałem rozmiar 156x156
Zmieniłem wymiar płótna 210x156 i wyśrodkowałem
Wyeksportowałem jako png z ustawieniami
gimp_export.jpg
gimp_export.jpg (42.37 KiB) Przejrzano 123 razy
Po podmianie ikony w cloud u mnie w apkach jest ok
u mnie app supla.jpg
u mnie app supla.jpg (11.15 KiB) Przejrzano 123 razy
u mnie app supla∞.jpg
u mnie app supla∞.jpg (10.22 KiB) Przejrzano 123 razy
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 29, 2020 9:59 pm

To co wychodzi, że to błąd rozmiaru? Bo ja mam dane w proporcjach 1:1
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1182
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn cze 29, 2020 10:00 pm

Ikona jeszcze
IKONY_-1_v1_0_1_czarne_1.png
IKONY_-1_v1_0_1_czarne_1.png (1.62 KiB) Przejrzano 123 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1182
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn cze 29, 2020 10:05 pm

Sk_uter pisze:
pn cze 29, 2020 9:59 pm
To co wychodzi, że to błąd rozmiaru? Bo ja mam dane w proporcjach 1:1
Prawdopodobne i niewykluczone
ikony_rozmiar.jpg
ikony_rozmiar.jpg (34.93 KiB) Przejrzano 123 razy
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pn cze 29, 2020 10:07 pm

Wiem widziałem to, ale patrzyłem na oryginalne ikonki svg to są właśnie w proporcjach 1:1, okey pozostaje mi przerobić do wspominanego formatu i będzie okey.

To co kolega dał wyżej już jest okey, ale pomniejszyło się, odstępy się zmniejszy i będzie okey.

Dziwne tylko, że to tło dodaje się przy wyższych rozdzielczościach, nie wiem skąd ono się bierze.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1182
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn cze 29, 2020 10:16 pm

Wiadomo, ikony w SVG były by najlepsze, bo zawsze są ostre niezależnie od rozmiaru.
Mamy jednak PNG i jak zrobisz ikonę w podanym wymiarze to jest pewność, że dobrze się wyświetli. Każdy inny wymiar może być przeskalowany po stronie chmury do 210x156 i robi się pixeloza w apce.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1262
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

wt cze 30, 2020 3:49 pm

@Sk_uter a Ty windę robisz? :shock:
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

wt cze 30, 2020 3:57 pm

Windę już mam, teraz pozostaje dodanie modułu supli, nawet już jest gotowy, czekam na montaż, gdyż sam tego niestety nie mogę zrobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”