Rolety na sofcie "supla_R2D_DOUT_16Mbit.rar" kol. elmaya

elmaya
Posty: 913
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr lip 22, 2020 3:15 pm

change the connections and use this version, i just checked.

Kod: Zaznacz cały

#define relay_1 5 //D1
#define relay_2 4 //D2
#define relay_3 14//D5
#define relay_4 15//D8 ************
#define btn_1 2 //D4 ************
#define btn_2 3 //RX
#define btn_3 12//D6 ************
#define btn_4 13//D7
#define status_led 0 //D3 **********
supla_R2_DOUT_16Mbit.rar
(475.69 KiB) Pobrany 5 razy
RomanG
Posty: 10
Rejestracja: wt lip 21, 2020 7:35 am

śr lip 22, 2020 4:24 pm

Na tym sofcie nie rejestruje się na serwerze supli. Nie widać nowego urządzenia.

This software does not register on the supli server. I cannot see the new device.

Nie wiem, czy ma to znaczenie, ale miałem złe parametry do wgrania softu. Miałem Flash size 8Mbit, a powinno być 16Mbit-C1
I don't know if it matters, but I had the wrong parameters to upload the software. I had a Flash size of 8Mbit and it should be 16Mbit-C1
elmaya
Posty: 913
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr lip 22, 2020 4:57 pm

program in 16Mbit.
if you use low level active relay "without converting" and connect to Gpio15 the module does not start!
RomanG
Posty: 10
Rejestracja: wt lip 21, 2020 7:35 am

śr lip 22, 2020 5:14 pm

"if you use low level active relay "without converting" and connect to Gpio15 the module does not start!" - I don't understand that.
It is important that the program worked and I just need to match the appropriate inputs and outputs and it will be fine.
Thank you so much for now !!!
RomanG
Posty: 10
Rejestracja: wt lip 21, 2020 7:35 am

śr lip 22, 2020 9:29 pm

Coś nie działa prawidłowo. Po załączeniu wemosa na wyjściach do przekaźników D1, D2 i D5 jest już napięcie - 4,2V (przekaźniki załączone), a D8 -0,13V (przekaźnik wyłączony). Nie loguje się na serwer. Załączenie wemosa bez wpiętego D8 - wszystko w porządku i po wpięciu D8 jest też OK. Można sterować także wyłącznikami.
Something is not working properly. After switching on the wemosa, the outputs to relays D1, D2 and D5 are already voltage - 4.2V (relays on), and D8 -0.13V (relay off). He does not log on to the server. Turning on the wemosa without D8 plugged in - everything is fine and after plugging in the D8 it's OK. You can also control circuit breakers.
-foto1 switching on with connected D8
-foto2 switching on without D8
-foto3 connecting D8 after switching on the voltage
Załączniki
załączenie z podpiętym D8.jpg
załączenie z podpiętym D8.jpg (3.25 MiB) Przejrzano 133 razy
załączenie bez D8.jpg
załączenie bez D8.jpg (3.04 MiB) Przejrzano 133 razy
podpięcie D8 po załączeniu napięciaD8.jpg
podpięcie D8 po załączeniu napięciaD8.jpg (2.54 MiB) Przejrzano 133 razy
elmaya
Posty: 913
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

czw lip 23, 2020 8:36 am

I already told you that it does not work with those relays, the 4.2v voltage comes from the relays and will end up affecting the Wemos.
Gpio 15 has to be at low level to start and the relay module sets it to high level so it does not start with gpio 15 connected.
the solution is to use 74HC04 to invert the signal and protect the outputs
RomanG
Posty: 10
Rejestracja: wt lip 21, 2020 7:35 am

czw lip 23, 2020 11:22 am

I understand!
So all the problems so far are caused by the feedback voltage from the relays.
Thank you very much for now!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”