Furtka na zaczep elektromagnetyczny czy będzie działać z repeater-em.

mdi87
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

czw wrz 17, 2020 10:35 am

Witam, chcę zrobić furtkę na zamek elektromagnetyczny, jakiego użyć modułu w temperaturze zewnętrznej? Większy jest problem w tym, że koło furtki jest brak zasięgu wifi chcę rozszerzyć sygnał repeaterem od xiaomi z linka niżej, czy to będzie działać ? Czy sieć z repeatera będzie w takiej samej nazwie jak z Wi-Fi i czy będę mógł bazować na jednym koncie zalogowanym na jeden login supli?

https://allegro.pl/oferta/repeater-wi-f ... e=facebook
dydyrydy
Posty: 97
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

czw wrz 17, 2020 8:39 pm

Jeśli ten repeater będzie stabilnie dawał sieć WiFi to wszystko będzie ok.
Moja Supla: ;)
1 x Yunshan (brama garażowa)
2 x Sonoff SV (brama wjazdowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1160
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt wrz 18, 2020 5:59 am

Ogólnie z repeaterami mam złe doświadczenia, ale to może kwestia sprzętów, które miałem.
W każdym razie to będzie działać, ale proponuję inną nazwę SSID dla powielonej sieci. Używając tej samej nazwy u mnie po jakimś czasie wieszało się co chwilę coś - z inną nazwą było OK.
A najlepiej docelowo zamiast repeaterów wymieć sobie na WiFi w Mesh'u, np. coś z Ubiquiti.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1407
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt wrz 18, 2020 7:23 am

Jeśli chodzi o taki sam SSID, to to prawidłowo działa tylko w rozwiązaniach Mesh. Przy zwykłym repeaterze nazwy SSID powinny być inne.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9401
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 18, 2020 8:40 am

Moje doświadczenia z repeater-ami są negatywne. Co innego mesh (byle nie tenda)
mdi87
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

pt wrz 18, 2020 8:58 am

Nadal nie bardzo wiem czy będzie działać 😀 dajmy na to że powielanie sieci będzie się wieszać jak pisze kolega wyżej i będę musiał zrobić to na oddzielnym ssid. Np moja nazwa pierwszego wifi to "wifi 1" a drugiego na nowym ssid będzie "wifi 2". Na pierwszym wifi 1 mam już połączone 3 moduły supla i przypisane do konta. Teraz pytanie, czy 4 urządzenia podłączone do dwóch różnych routerów będę mogły być sterowane przez jeden login zalogowany do aplikacji supla?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1160
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt wrz 18, 2020 9:01 am

mdi87 pisze:
pt wrz 18, 2020 8:58 am
Teraz pytanie, czy 4 urządzenia podłączone do dwóch różnych routerów będę mogły być sterowane przez jeden login zalogowany do aplikacji supla?
Tak, będzie to działać
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9401
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt wrz 18, 2020 9:06 am

co więcej moduł może być na tym samym koncie nawet jak jest podłączony na drugim końcu świata.
mdi87
Posty: 7
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

pt wrz 18, 2020 10:07 am

SBW-02 to dobry moduł do elektrozaczepu do montsżowy w puszce na zewnatrz?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1160
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt wrz 18, 2020 10:19 am

Bardzo dobry i stabilny w działaniu
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”