ESP 8266 mod 07

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8852
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt mar 29, 2016 10:53 am

Do obsługi rolet potrzebne są dwa przekaźniki.
Przytrzymanie przycisku chwilowego (prawy lub lewy) otwiera lub zamyka rolety.

Wrzuciłem jeszcze raz wszystkie wersje firmware-u. Możesz pobrać i sprawdzić.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

wt mar 29, 2016 8:29 pm

Sprawdziłem rolety , gniazdko i bramy wszystko chodzi jak powinno . Dzięki i czekam na rozwój projektu , a tak na marginesie super wygląda ten prawie skończony moduł bramowy :D
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 2:09 pm

Mam uruchomioną wesję socket na ESP-07 i wszystko pięknie działa, mam tylko pytanie odnośnie odczytu temperatury:
-czy to zamierzony efekt, że oprócz temperatury jeszcze coś wyświetla?
Mam cyklicznie wyświetlane ciągi liczb 3 lub 4 cyfrowych pomiędzy odczytem temperatury. Co to jest?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8852
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 2:12 pm

besix pisze:Wszystko działa na tym 07 Dzięki za wskazówki. Kiedy będzie soft poprawiony dla esp01? chodzi o gniazdko oczywiście, teraz działa ale przełącza co 4s przekaźnik
viewtopic.php?f=11&t=79
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8852
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 2:13 pm

slawek pisze:Mam uruchomioną wesję socket na ESP-07 i wszystko pięknie działa, mam tylko pytanie odnośnie odczytu temperatury:
-czy to zamierzony efekt, że oprócz temperatury jeszcze coś wyświetla?
Mam cyklicznie wyświetlane ciągi liczb 3 lub 4 cyfrowych pomiędzy odczytem temperatury. Co to jest?
Hmmm, na konsoli ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 2:17 pm

na smartfonie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8852
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 2:18 pm

Jakiś screen bo to na 99% nie jest zamierzone. Ewentualnie pobierz z cloud-a historię odczytów i sprawdź czy tam też coś takiego się pojawia.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 2:36 pm

wrzucę linka do screena, a w historii zaraz sprawdzę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 2:53 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 3:19 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”