ESP 8266 mod 07

User avatar
pzygmunt
Posts: 4964
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 29, 2016 10:53 am

Do obsługi rolet potrzebne są dwa przekaźniki.
Przytrzymanie przycisku chwilowego (prawy lub lewy) otwiera lub zamyka rolety.

Wrzuciłem jeszcze raz wszystkie wersje firmware-u. Możesz pobrać i sprawdzić.
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Tue Mar 29, 2016 8:29 pm

Sprawdziłem rolety , gniazdko i bramy wszystko chodzi jak powinno . Dzięki i czekam na rozwój projektu , a tak na marginesie super wygląda ten prawie skończony moduł bramowy :D
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 2:09 pm

Mam uruchomioną wesję socket na ESP-07 i wszystko pięknie działa, mam tylko pytanie odnośnie odczytu temperatury:
-czy to zamierzony efekt, że oprócz temperatury jeszcze coś wyświetla?
Mam cyklicznie wyświetlane ciągi liczb 3 lub 4 cyfrowych pomiędzy odczytem temperatury. Co to jest?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 4964
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 2:12 pm

besix wrote:Wszystko działa na tym 07 Dzięki za wskazówki. Kiedy będzie soft poprawiony dla esp01? chodzi o gniazdko oczywiście, teraz działa ale przełącza co 4s przekaźnik
viewtopic.php?f=11&t=79
User avatar
pzygmunt
Posts: 4964
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 2:13 pm

slawek wrote:Mam uruchomioną wesję socket na ESP-07 i wszystko pięknie działa, mam tylko pytanie odnośnie odczytu temperatury:
-czy to zamierzony efekt, że oprócz temperatury jeszcze coś wyświetla?
Mam cyklicznie wyświetlane ciągi liczb 3 lub 4 cyfrowych pomiędzy odczytem temperatury. Co to jest?
Hmmm, na konsoli ?
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 2:17 pm

na smartfonie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 4964
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 2:18 pm

Jakiś screen bo to na 99% nie jest zamierzone. Ewentualnie pobierz z cloud-a historię odczytów i sprawdź czy tam też coś takiego się pojawia.
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 2:36 pm

wrzucę linka do screena, a w historii zaraz sprawdzę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 2:53 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 3:19 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply