ESP 8266 mod 07

User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 3:28 pm

Nie spotkałem się z czymś takim. W historii może tego nie być ponieważ zapis z historii jest co 10 min i może trafiać w prawidłowe odczyty.
Sprawdź podłączenie czujnika, albo sam czujnik bo nie powinny się takie odczyty pojawiać. Może coś jeszcze masz podłączone pod ten port ?
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 3:30 pm

Tylko czujnik, tak było od początku.
Spróbuję w takim razie przeflancować jeszcze raz soft...

EDIT: mam 5,6 kOhm opornik, może dlatego? nie miałem 4,7 pod ręką...będę musiał go wydłubać z puszki...
Last edited by slawek on Wed Mar 30, 2016 3:36 pm, edited 1 time in total.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 3:36 pm

To może być ta przyczyna
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 3:37 pm

jak wydłubię - dam znać - a na razie dzięki...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Mar 30, 2016 4:12 pm

Niestety zmiana rezystora nic nie wniosła, czeka mnie ponowne flaszowanie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Mar 30, 2016 4:18 pm

Wydaje mi się, że to nie będzie kwestia softu. Raczej coś ze sprzętem.
besix
Posts: 263
Joined: Sun Mar 20, 2016 9:51 pm

Wed Mar 30, 2016 7:49 pm

Dzięki za soft pod ESP 01 dziś już nie sprawdzę ale mam nadzieję że wszystko śmiga
Slawek może sam czujnik uwalony , albo zimny lut , od tego bym zaczął
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Mar 31, 2016 7:35 am

Dziś powinny dotrzeć do mnie czujniki to podmienię i zobaczymy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Mon Apr 04, 2016 11:36 am

Wymieniłem czujnik i jest OK...dzięki za pomoc.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Apr 29, 2016 8:46 pm

Dziś przez pomyłkę użyłem tego "uszkodzonego" czujnika w nowym ESP-07 i działa prawidłowo... w ESP-01 też.
Natomiast znów mam problem z wejściem w tryb config dla wersji socket, natomiast gate działa OK.
Przy pierwszym flaszowaniu wchodzi w tryb cfg automatycznie, natomiast po skonfigurowaniu w żaden sposób nie mogę wejść w tryb AP, od razu łączy się z supla wg starego konfigu. Przed włączeniem usuwam urządzenie z CLOUD-a. Po zmianie softu z socket na gate lub odwrotnie zostają ustawienia - jak je usunąć aby np. zmienić sieć wifi? A może wyłączyć wifi na czas konfiguracji?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply