ESP 8266 mod 07

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7402
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 3:28 pm

Nie spotkałem się z czymś takim. W historii może tego nie być ponieważ zapis z historii jest co 10 min i może trafiać w prawidłowe odczyty.
Sprawdź podłączenie czujnika, albo sam czujnik bo nie powinny się takie odczyty pojawiać. Może coś jeszcze masz podłączone pod ten port ?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 3:30 pm

Tylko czujnik, tak było od początku.
Spróbuję w takim razie przeflancować jeszcze raz soft...

EDIT: mam 5,6 kOhm opornik, może dlatego? nie miałem 4,7 pod ręką...będę musiał go wydłubać z puszki...
Ostatnio zmieniony śr mar 30, 2016 3:36 pm przez slawek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7402
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 3:36 pm

To może być ta przyczyna
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 3:37 pm

jak wydłubię - dam znać - a na razie dzięki...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 30, 2016 4:12 pm

Niestety zmiana rezystora nic nie wniosła, czeka mnie ponowne flaszowanie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7402
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr mar 30, 2016 4:18 pm

Wydaje mi się, że to nie będzie kwestia softu. Raczej coś ze sprzętem.
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

śr mar 30, 2016 7:49 pm

Dzięki za soft pod ESP 01 dziś już nie sprawdzę ale mam nadzieję że wszystko śmiga
Slawek może sam czujnik uwalony , albo zimny lut , od tego bym zaczął
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw mar 31, 2016 7:35 am

Dziś powinny dotrzeć do mnie czujniki to podmienię i zobaczymy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn kwie 04, 2016 11:36 am

Wymieniłem czujnik i jest OK...dzięki za pomoc.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt kwie 29, 2016 8:46 pm

Dziś przez pomyłkę użyłem tego "uszkodzonego" czujnika w nowym ESP-07 i działa prawidłowo... w ESP-01 też.
Natomiast znów mam problem z wejściem w tryb config dla wersji socket, natomiast gate działa OK.
Przy pierwszym flaszowaniu wchodzi w tryb cfg automatycznie, natomiast po skonfigurowaniu w żaden sposób nie mogę wejść w tryb AP, od razu łączy się z supla wg starego konfigu. Przed włączeniem usuwam urządzenie z CLOUD-a. Po zmianie softu z socket na gate lub odwrotnie zostają ustawienia - jak je usunąć aby np. zmienić sieć wifi? A może wyłączyć wifi na czas konfiguracji?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ODPOWIEDZ