Sonoff Gate czujnik położenia bramy

Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr wrz 23, 2020 6:58 pm

Panowie mam problem z sonoffem z softem zybiego. Sam sonoff działa dobrze lecz czasem nie pokazuje stanu bramy. Wystarczy, że zrobię cokolwiek w supla.cloud i czujnik zaczyna działać poprawnie.
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2020 7:50 pm przez Gucio2607., łącznie zmieniany 1 raz.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9616
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 23, 2020 6:59 pm

Zmień soft.
Gucio2607.
Posty: 499
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

śr wrz 23, 2020 7:12 pm

Mam ten soft na dwóch sonoffach i tylko z tym jednym taki problem i to w sumie od jakiś 2 miesięcy. Od ponad roku działał dobrze.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9616
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 23, 2020 8:20 pm

To szukaj przyczyny w sprzęcie.
flowerek
Posty: 167
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

śr wrz 23, 2020 8:32 pm

pzygmunt pisze:
śr wrz 23, 2020 6:59 pm
Zmień soft.
Coś z tym softem jest nie tak? Pomijając podejście samego @zybiego...
Pytam bo mialem takie same problemy z basicami...po 1.5 roku w 3 na 6 szt. zaczely sie problemy ze stanem kontaktronu.
Wymienilem wszystkie moje basic na sv ale na tym samym sofcie...i smiga...pytanie czy tez tylko 1.5 roku będą działaly? :D

A na poważnie to te 3 sztuki były zamontowane na zewnątrz w puszkach z automatyką bram. Uznałem ze im zimy i jakąś tam jednak wilgoć nie służą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”