Brak odczytu czujnika otwarcia bramy

Arek.kandula
Posty: 322
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr wrz 30, 2020 10:25 am

Tak jak w temacie. Od wczoraj nie widzę na supli czy jest otwarta/zamknięta brama wjazdowa oraz garażowa. Co może być przyczyną dodam że sobie SV wgrany multbord
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 438
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr wrz 30, 2020 1:34 pm

Sprawdź polaczenia w pierwszej kolejności.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
tumi
Posty: 46
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

śr wrz 30, 2020 4:34 pm

Albo uruchom jeszcze raz. Mi się też zdarzyło już że coś się zawiesiło.
flowerek
Posty: 324
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

śr wrz 30, 2020 5:56 pm

Wczoraj na 2 różnych kontach w 2 różnych lokalizacjach miałem podobnie. Serwer svr1
Pokazywał mi furtki jako otwarte.. Przekaźnik działał prawidlowo. Usunałem z clouda kanał czujnika, dodałem ale bez zmian. Nawet ustawiłem odwróconą logikę -nadal pokazywał furtkę otwartą. Restart modułu tez nic nie dał.
Ciekawe ze w tych samych miejscach mam tez moduły do bram i tutaj pokazywal prawidłowo.

Wczoraj wieczorem już mi się nie chciało z tym walczyć. Dzisiaj po przeczytaniu twojego postu zerknałem ponownie...i już obydwa moduły pokazują stan furtek prawidłowo.

Może to zbieg okoliczności... mam tam zamontowane stare sonoff basic...wiec uznałem ze to moduły sie knocą i nawet juz mialem plan na podmianę na sonoff sv. Ale jak samo sie zepsuło tak samo sie naprawilo.
A jak tam u ciebie? Moze tez sie naprawilo 😁
11xSRW-01, 1x Sonoff mini schodowy, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, 1xSonoff Dual, czujnik poczty w skrzynce DIY, 1x Loratap roletowy (test trwa), 1x MiniTiger (test trwa)
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 438
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr wrz 30, 2020 8:40 pm

U mnie dziś na sbw podobnie 2-3 razy na czerwono. Aktualnie też.
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, RNW-01 ;)
Arek.kandula
Posty: 322
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

czw paź 01, 2020 12:49 pm

Już działa serwer svr1 chyba szwankował.temat zamknięty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”