supla scripts scena - nie działa

Awatar użytkownika
adammoscicki
Posty: 10
Rejestracja: wt wrz 10, 2019 7:00 am

czw paź 01, 2020 10:57 am

napisałem dwie sceny:
pierwsza ma wysyłać powiadomienie kiedy przekaźnik zostanie włączony
druga ..kiedy zostanie wyłączony

pierwsza:
Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{state(6339).on}}

Warunek wykonania
{{state(6339).on}}


druga:
Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{state(6339).on}}

Warunek wykonania
{not {state(6339).on}}


pierwsza scena działa (wysyła powiadomienie) ..druga nie działa :( dlaczego ?
Adam z Poznania
Awatar użytkownika
adammoscicki
Posty: 10
Rejestracja: wt wrz 10, 2019 7:00 am

czw paź 01, 2020 11:08 am

dadam, że coś dziwnego mi pokazuje na podglądzie sceny : scena powiadomienie kiedy wyłącza przekaźnik

Warunek wykonania
{not {state(6339).on}}
Warunek jest aktualnie spełniony.


natomiast poniżej w logu czytam ...

Logi
Kiedy? Treść
Dziś o 13:03 Scena nie została wykonana - niespełniony warunek.


w tym samym momencie raz spełniony raz nie ? o co tu chodzi ?
Adam z Poznania
lukfud
Posty: 543
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 01, 2020 12:03 pm

adammoscicki pisze:
czw paź 01, 2020 11:08 am
{not {state(6339).on}}

Kod: Zaznacz cały

{{not state(6339).on}}
cofnij nawias przed "not"
Awatar użytkownika
adammoscicki
Posty: 10
Rejestracja: wt wrz 10, 2019 7:00 am

czw paź 01, 2020 12:54 pm

:)
działa !!!
dzięki :D
Adam z Poznania
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

wt paź 06, 2020 4:47 am

Nie będę zakładać nowego tematu mam podobny problem.
Czujka otwierania bramy z powiadomieniem pushover po wprowadzeniu "{{state(19xxxxx).hi}}"
I
"{{state(19xxxxx).hi}}"
Aktywuje ze stony powiadomienie wysyla a przyciskiem przy bramie cisza
I warunek jest spełniony
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

śr paź 07, 2020 9:36 am

Sam sobie odpowiedziałem :D


"Póki co jest wspierane jest wyłącznie włącznik i włącznik światła oraz termometr, natomiast jeśli wszystko będzie szło zgodnie z planem, funkcjonalność będzie rozszerzona niedługo na pozostałe funkcje kanałów."
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 448
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

śr paź 07, 2020 11:51 am

Nie wiem dokładnie jak taką scenę stworzyć . Tzn. scenę stworzyłem i w supla scripts jak wywołam scenę to pushover mi działa a jak normalnie przełączę w telefonie to powiadomienia nie mam .
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

śr paź 14, 2020 5:51 pm

:cry: Zobacz ustawienia w telefonie miałem podobnie ale to zależy jaki android itd
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”