Problem z instalatorem,nie moge dodac urzadzenia.

Cychu
Posty: 7
Rejestracja: śr paź 07, 2020 9:53 pm

śr paź 07, 2020 10:02 pm

Witam wszyatkich..
Jestem nowy na forum i nie ukrywam ze potrzebuje pomocy.Instalator z polecenia zalozyl mi sterowanie roletami,wszystko dziala jak nalezy problem w tym ze potrzebuje dodac kolejna rolete istalator ktory mi wszystko robil jest bardzo nie slowny nie moge sie go doprosic zeby przyjechal, mieszkamy w tym samym miasteczku..masakra jakas.Na dodatek nurtuje mnie fakt ze czlowiek ten ma pelen dostep do sterowania moimi roletami ze swojego telefonu,nie powinno mieć to miejsca.bardzo prosze o pomoc jak zrobic zeby osoba ta nie miala dostepu do sterowania moimi roletami i jak dodac urzadzenie,mam taki oto komunikat..na samej elektryce troche sie znam podlaczenie modulu nie stanowi zadnego problemu.prosze o wyrozumiałość
Załączniki
Screenshot_20201007-235524_SUPLA.jpg
Screenshot_20201007-235524_SUPLA.jpg (374.51 KiB) Przejrzano 220 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9401
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 07, 2020 10:11 pm

W aplikacji w ustawieniach musisz odznaczyć „zaawansowane”. Aby odebrać uprawnienia musisz posiadać dane logowania do cloud.supla.org
Cychu
Posty: 7
Rejestracja: śr paź 07, 2020 9:53 pm

czw paź 08, 2020 6:20 am

Dziekuje za odpowiedz..
Dane jakies mi dal,uzyskalem nowe dane,wpisalem do aplikacji,dostep supla.could mam ale dodaj urzadzenie nadal nie aktywne..ewentualnie czy mozna zresetowac sterowniki i skonfigurowac je od nowa
Załączniki
Screenshot_20201008-081700_Chrome.jpg
Screenshot_20201008-081700_Chrome.jpg (383.15 KiB) Przejrzano 183 razy
20201008_083754.jpg
20201008_083754.jpg (300.67 KiB) Przejrzano 183 razy
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 611
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw paź 08, 2020 6:48 am

Zmień hasło do aplikacji webowej oraz do supla-client i usuń ze Smartfony urządzenie montera. Wtedy straci dostęp do konta i do modułów.
Aby dodać nowe urządzenie SRW musisz wejść w tryb konfiguracji (dioda będzie szybko migać) i wtedy je dodać smartfonem. Wcześniej jak to napisał pzygmunt musisz w aplikacji odznaczyć zaawansowane w ustawieniach i w polu, które zostanie wpisać adres email, którym logujesz się przeglądarką do aplikacji webowej i tak się zalogować w smartfonie.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 611
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw paź 08, 2020 6:54 am

Zerknij tutaj, łopatologicznie wszystko od początku do końca.
https://www.youtube.com/watch?v=IObpth9_Mxg
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
This is only the beggining...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9401
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 08, 2020 7:38 am

Generalnie pozmieniaj wszystkie hasła
Cychu
Posty: 7
Rejestracja: śr paź 07, 2020 9:53 pm

czw paź 08, 2020 7:51 am

Ok widze zeby sie zalogowac do wifi gdzie zainstalowane sa moduly,po pracy pojade na budowe z tym walczyc..problemow jest wiecej,instalator ten ma dostep do moich kamer, o alarmie nie wspomne..zmienil.bym haslo w ruterze ale nie wiem czy poradze sobie z alarmem i kamerami
Cychu
Posty: 7
Rejestracja: śr paź 07, 2020 9:53 pm

czw paź 08, 2020 7:55 pm

Ogarnąlem,ustawilem czasy zamykania otwierania,nie moge zrobic jednego,mialem 2 grupy parter i pietro,gdzie na raz moglem otworzyc co chcialem..nie wiem jeszcze jak to ustawic.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9401
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 08, 2020 8:05 pm

cloud.supla.org->Automatyka->Grupy
Cychu
Posty: 7
Rejestracja: śr paź 07, 2020 9:53 pm

czw paź 08, 2020 8:57 pm

Zrobione,chcialem wszyatkim z dyskusji bardzo serdecznie podziekować,naprawde pomocne forum,dziekuje rownież koledze ktory oferował pomoc na pw.jeszcze raz serdecznie dziekuje.pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”