Adres serwera nie został znaleziony

damik1989
Posty: 31
Rejestracja: czw paź 08, 2020 9:48 am

pn paź 12, 2020 8:12 am

..............................................................................
Załączniki
2222.png
2222.png (40.77 KiB) Przejrzano 94 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9322
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 12, 2020 8:40 am

Czy włączona jest sieć 2.4Ghz ?
Jakie są zabezpieczenia sieci WiFi ? (WPA / inne?)
Czy włączony jest firewall ?
Czy włączone jest filtrowanie adresów MAC ?
Ile routerów jest w sieci ?
Czy w sieci jest jakiś repeater ?
damik1989
Posty: 31
Rejestracja: czw paź 08, 2020 9:48 am

pn paź 12, 2020 10:34 am

1. Tak 2.4 Ghz
2. WPA2-PSK
3. TAK
4. Filtrowanie MAC wyłączone
5. 1 router
6. NIE
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9322
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 12, 2020 11:13 am

Wpisz błędne hasło do WiFi i zobacz co będzie w LASt STATE.
damik1989
Posty: 31
Rejestracja: czw paź 08, 2020 9:48 am

pn paź 12, 2020 11:30 am

No to jest chyba problem bo za każdym razem czy wpisze prawidłowe hasło czy nie pisze Connecting....
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9322
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 12, 2020 11:32 am

To wpisz jeszcze błędną nazwę sieci WiFi. Powinno napisać "SSID Not found"
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9322
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 12, 2020 1:08 pm

Napisz jeszcze jaki masz typ szyfrowania. AES czy TKIP ?
Jeśli AES to zmień na "Automatic".
damik1989
Posty: 31
Rejestracja: czw paź 08, 2020 9:48 am

pn paź 12, 2020 7:23 pm

Po zmianie nazwy sieci nic się nie zmieniło ale z wydaje mi się że mam ustawione AES sprawdzę jak skończę pracę i dam znać
damik1989
Posty: 31
Rejestracja: czw paź 08, 2020 9:48 am

pn paź 12, 2020 8:03 pm

Zmieniłem AES na "Automatic" i chyba żadnej popraw LAST STATE żadnej zmiany tylko Connecting za każdym razem z tele i z kompa a dodanie modułu przez aplikację wyskakuje znów to
Załączniki
Screenshot_20201012-215818_SUPLA.jpg
Screenshot_20201012-215818_SUPLA.jpg (143.04 KiB) Przejrzano 20 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9322
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 12, 2020 8:23 pm

Odpuść kreator w aplikacji.
Utwórz hotspota w telefonie.
Przejdź na 192.168.4.1 i wpisz dane hotspota. Zobacz czy wtedy się połączy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”