Pushover dla zielonych

tumi
Posty: 42
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

czw paź 08, 2020 10:40 am

Witam

Nigdzie nie znalazłem dokładnej informacji jak poradzić sobie z uruchomieniem powiadomień Pushover. Wiem że do tego potrzebne jest konto na pushover.net, aplikacja na telefon i skrypty Fracza. Mam to wszystko, ale mimo opisu na stronie blaszczak.pl nie umiem tego odpowiednio skonfigurować, może dlatego że jest tam wpleciona konfiguracja na raspberry pi która mi przysłania to co powinienem zrobić. Czy to co mam powinno wystarczyć i czy jest ktoś kto jest w stanie prosto to wytłumaczyć?

Pozdrawiam
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 08, 2020 11:29 am

tumi pisze:
czw paź 08, 2020 10:40 am
Witam
Nigdzie nie znalazłem dokładnej informacji jak poradzić sobie z uruchomieniem powiadomień Pushover. Wiem że do tego potrzebne jest konto na pushover.net, aplikacja na telefon i skrypty Fracza. Mam to wszystko, ale mimo opisu na stronie blaszczak.pl nie umiem tego odpowiednio skonfigurować, może dlatego że jest tam wpleciona konfiguracja na raspberry pi która mi przysłania to co powinienem zrobić. Czy to co mam powinno wystarczyć i czy jest ktoś kto jest w stanie prosto to wytłumaczyć?
Pozdrawiam
Czy po zalogowaniu do pushover.net utworzyłeś klucz aplikacji?
tumi
Posty: 42
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

czw paź 08, 2020 11:32 am

lukfud pisze:
czw paź 08, 2020 11:29 am
tumi pisze:
czw paź 08, 2020 10:40 am
Witam
Nigdzie nie znalazłem dokładnej informacji jak poradzić sobie z uruchomieniem powiadomień Pushover. Wiem że do tego potrzebne jest konto na pushover.net, aplikacja na telefon i skrypty Fracza. Mam to wszystko, ale mimo opisu na stronie blaszczak.pl nie umiem tego odpowiednio skonfigurować, może dlatego że jest tam wpleciona konfiguracja na raspberry pi która mi przysłania to co powinienem zrobić. Czy to co mam powinno wystarczyć i czy jest ktoś kto jest w stanie prosto to wytłumaczyć?
Pozdrawiam
Czy po zalogowaniu do pushover.net utworzyłeś klucz aplikacji?
Tak, mam coś takiego:

Your User Key: uim5c3twh...........(długi ciąg znaków)
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

czw paź 08, 2020 11:39 am

tumi pisze:
czw paź 08, 2020 11:32 am
Tak, mam coś takiego:
Your User Key: uim5c3twh...........(długi ciąg znaków)
klucz użytkownika to jedno, a potrzebujesz jeszcze klucz aplikacji. Zaloguj się i znajdź "Create an Application/API Token"

Klucz użytkownika i klucz aplikacji wpisujesz w odpowiednie miejsce w skryptach (moje konto / Pushover)
tumi
Posty: 42
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

czw paź 08, 2020 11:54 am

lukfud pisze:
czw paź 08, 2020 11:39 am
tumi pisze:
czw paź 08, 2020 11:32 am
Tak, mam coś takiego:
Your User Key: uim5c3twh...........(długi ciąg znaków)
klucz użytkownika to jedno, a potrzebujesz jeszcze klucz aplikacji. Zaloguj się i znajdź "Create an Application/API Token"

Klucz użytkownika i klucz aplikacji wpisujesz w odpowiednie miejsce w skryptach (moje konto / Pushover)
Wszystko jasne, działa :)

Dla potomnych, ważne że w skryptach w menu moje konto/pushover należny wkleić: Your User Key i API Token/Key dostępne na stronie pushover. U mnie tej informacji zabrakło :)
flowerek
Posty: 161
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

czw paź 08, 2020 6:05 pm

Dobrze rozumiem ze trzeba zaiwestowac te 20kilka zlotych 😁 czy moze jest jskas inna darmowa apka.?
tumi
Posty: 42
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

czw paź 08, 2020 6:21 pm

flowerek pisze:
czw paź 08, 2020 6:05 pm
Dobrze rozumiem ze trzeba zaiwestowac te 20kilka zlotych 😁 czy moze jest jskas inna darmowa apka.?
Trzeba, ale warto 🙂
Shafter
Posty: 17
Rejestracja: sob wrz 19, 2020 10:50 am

pt paź 09, 2020 12:34 pm

Ja z przyjemnością zapłaciłem za pushovera. Przynajmniej nie zdarzy mi się już otwarty garaż na noc ...
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1300
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt paź 09, 2020 1:16 pm

Ja kupując pushovera, najpierw przy płatności zrezygnowałem z zakupu i mi wyskoczyła propozycja od google, że dadzą mi 3 zł rabatu jeśli kupię teraz ;). Także poszło za ~17 zł
flowerek
Posty: 161
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt paź 09, 2020 3:31 pm

Shafter pisze:
pt paź 09, 2020 12:34 pm
Ja z przyjemnością zapłaciłem za pushovera. Przynajmniej nie zdarzy mi się już otwarty garaż na noc ...
To powiadomienia z czujnikow (z kontamtronu) juz dzialają? Bo ja wczoraj probowalem i nie przychodzą. W konfiguracji sceny widze ze warunek uruchomienia sceny sie zmienia na spelniony (po otwarciu bramy) ale powiadomienie nie prxychodzi.
Z innych kanalow typu oświetlenia powiadomienia mi dzialaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”