Pushover dla zielonych

flowerek
Posty: 160
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt paź 09, 2020 3:33 pm

klew pisze:
pt paź 09, 2020 1:16 pm
Ja kupując pushovera, najpierw przy płatności zrezygnowałem z zakupu i mi wyskoczyła propozycja od google, że dadzą mi 3 zł rabatu jeśli kupię teraz ;). Także poszło za ~17 zł
I to jest opłata powiazana z kontem google? Tzn. Jak zaloguje sie na innym tel. moim kontem google to bede mogl uruchomic tez pushover ? Czy tez trzeba zaplacic za uzywanie na kazdym smartfonie oddzielnie?
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1261
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt paź 09, 2020 4:08 pm

flowerek pisze:
pt paź 09, 2020 3:33 pm
klew pisze:
pt paź 09, 2020 1:16 pm
Ja kupując pushovera, najpierw przy płatności zrezygnowałem z zakupu i mi wyskoczyła propozycja od google, że dadzą mi 3 zł rabatu jeśli kupię teraz ;). Także poszło za ~17 zł
I to jest opłata powiazana z kontem google? Tzn. Jak zaloguje sie na innym tel. moim kontem google to bede mogl uruchomic tez pushover ? Czy tez trzeba zaplacic za uzywanie na kazdym smartfonie oddzielnie?
Chyba każdy telefon osobno, ale nie sprawdzałem tego, bo korzystam na razie z jednego konta
wsosniak
Posty: 437
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt paź 09, 2020 5:35 pm

klew pisze:
pt paź 09, 2020 4:08 pm
flowerek pisze:
pt paź 09, 2020 3:33 pm
klew pisze:
pt paź 09, 2020 1:16 pm
Ja kupując pushovera, najpierw przy płatności zrezygnowałem z zakupu i mi wyskoczyła propozycja od google, że dadzą mi 3 zł rabatu jeśli kupię teraz ;). Także poszło za ~17 zł
I to jest opłata powiazana z kontem google? Tzn. Jak zaloguje sie na innym tel. moim kontem google to bede mogl uruchomic tez pushover ? Czy tez trzeba zaplacic za uzywanie na kazdym smartfonie oddzielnie?
Chyba każdy telefon osobno, ale nie sprawdzałem tego, bo korzystam na razie z jednego konta
nie na telefon, tylko na platforme. Osobno trzeba kupic na iOS i osobno na Android. Ja mam zainstalowane na dwóch iphone , płaciłem raz, po zainstalowaniu i pierwszym uruchomieniu, telefony dodają się jako DEVICE na koncie pushover. Zakłądam ze do uzytku domowego możesz sobie instalować do woli.


https://pushover.net/pricing:

"..........
$5 USD one-time purchase on each platform (iPhone/iPad, Android, and Desktop)
............
Multiple devices of the same platform are covered under the same one-time purchase
..."
Shafter
Posty: 17
Rejestracja: sob wrz 19, 2020 10:50 am

ndz paź 11, 2020 10:06 am

flowerek pisze:
pt paź 09, 2020 3:31 pm
Shafter pisze:
pt paź 09, 2020 12:34 pm
Ja z przyjemnością zapłaciłem za pushovera. Przynajmniej nie zdarzy mi się już otwarty garaż na noc ...
To powiadomienia z czujnikow (z kontamtronu) juz dzialają? Bo ja wczoraj probowalem i nie przychodzą. W konfiguracji sceny widze ze warunek uruchomienia sceny sie zmienia na spelniony (po otwarciu bramy) ale powiadomienie nie prxychodzi.
Z innych kanalow typu oświetlenia powiadomienia mi dzialaja.
Ja mam to zorganizowane w ten sposób, że osobna scena sprawdza co 45 minut stan garażu i jeżeli jest otwarty to wysyła powiadomienie.
tumi
Posty: 42
Rejestracja: sob wrz 30, 2017 5:37 pm

ndz paź 11, 2020 11:13 am

Shafter pisze:
ndz paź 11, 2020 10:06 am
flowerek pisze:
pt paź 09, 2020 3:31 pm
Shafter pisze:
pt paź 09, 2020 12:34 pm
Ja z przyjemnością zapłaciłem za pushovera. Przynajmniej nie zdarzy mi się już otwarty garaż na noc ...
To powiadomienia z czujnikow (z kontamtronu) juz dzialają? Bo ja wczoraj probowalem i nie przychodzą. W konfiguracji sceny widze ze warunek uruchomienia sceny sie zmienia na spelniony (po otwarciu bramy) ale powiadomienie nie prxychodzi.
Z innych kanalow typu oświetlenia powiadomienia mi dzialaja.
Ja mam to zorganizowane w ten sposób, że osobna scena sprawdza co 45 minut stan garażu i jeżeli jest otwarty to wysyła powiadomienie.
Możesz pokazać jak to zrobiłeś?
Shafter
Posty: 17
Rejestracja: sob wrz 19, 2020 10:50 am

ndz paź 11, 2020 1:17 pm

Bardzo prosta scena.
Załączniki
czy brama.png
czy brama.png (159.18 KiB) Przejrzano 117 razy
wsosniak
Posty: 437
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

ndz paź 11, 2020 3:54 pm

ja bym tak jeszcze dodał :

{{ not state(5109).hi and state(5109).connected}}

bo z tego co pamietam to sprawdzenie samego warunku HI nie działa dobrze jesli moduł jest rozłączony.
No chyba ze w tym przypadku kiedy moduł jest niepodłączony, to tez ma informowac ze brama otwarta
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 448
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

ndz paź 11, 2020 4:23 pm

Nie wiem dlaczego ale u mnie powiadomienie raz wyśle a raz nie , tak jak by nie za każdym razem zadziałało choć scenę wykonuje
Shafter
Posty: 17
Rejestracja: sob wrz 19, 2020 10:50 am

ndz paź 11, 2020 10:38 pm

Sprawdzanie co 45 minut działa u mnie bezbłędnie. Zawsze przyszła powiadomienie gdy otwarte.

Problem jest gdy wywołuje ta scenę jako opóźniona po 20 sek od „zamknij”. Gdy zatrzymam bramę ręką to powinna wysłać powiadomienie a nie robi tego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”