Też mam aktualizacje do wygrania... Ni chu chu

Nie sądzę aby były już u nas dostępne urządzenia z najnowszym softem- wczoraj kupowałem 5-Pack UAP-AC-LR - z datą produkcji pażdziernik 2020 - i na pokładzie jest jeszcze soft kilka wersji do tyłu. Cały czas mam nadzieję że sytuacja się zmieni , bo w przeciwnym wypadku rzeczywiście kupno urządzeń z serii LR mija się z celem. Ale AP LR mają jednak nieco inną konstrukcję - więcej anten i nieco inne odbiorniki, więc na pewno oznaczają się na plus.
Hm... tak na moje ... nie masz kontrolera ? Masz dwie taki same nazwy sieci na dwóch AP ... ?Goral64 pisze: ↑sob gru 12, 2020 7:47 pmJa mam LR na piętrze a LITE na parterze. Jeden nad drugim 3 m na krawędzi otwartej klatki schodowej. Różnie jest z zasięgiem w różnych zakątkach domu, ale rzadko kiedy ustala się połączenie 5G na 2G jak idę na górę do sypialni to telefon pozostaje połączony z parterem na 96% jakości połączenia i się nie przełącza, chyba że wymuszę.
Wyłączyłem LITE na parterze i wszystkie urządzenia poszły na piętro. Najsłabsze połączenie 22% jakości (-82dBm). Po 10 minutach nadal wszystkie urządzenia połączone są z piętrem, nic nie przełączyło się na parter... Czyli jakbym niepotrzebnie LITE kupował...
Wyłączyłem oba i ponownie włączyłem. Wszystkie urządzenie połączyły się z parterem... czyli z LITE...
Tak, na dzień dzisiejszy UAP-AC-LR są najlepszym rozwiązaniem, ale ...Maniek913 pisze: ↑sob gru 12, 2020 6:00 pmNie sądzę aby były już u nas dostępne urządzenia z najnowszym softem- wczoraj kupowałem 5-Pack UAP-AC-LR - z datą produkcji pażdziernik 2020 - i na pokładzie jest jeszcze soft kilka wersji do tyłu. Cały czas mam nadzieję że sytuacja się zmieni , bo w przeciwnym wypadku rzeczywiście kupno urządzeń z serii LR mija się z celem. Ale AP LR mają jednak nieco inną konstrukcję - więcej anten i nieco inne odbiorniki, więc na pewno oznaczają się na plus.