Unifi UAP Lite już do mnie leci. Na razie jedna sztuka - spróbuję nią cały dom ogarnąć. Wg opisu ma 20 dBm. Zobaczymy jak sobie poradzi z 1,5 tonami stali w stropie żelbetowym

Klient klientowi nierównyklew pisze: ↑śr gru 16, 2020 8:50 amMam 13 sterowników do kabli grzewczych na WiFi. Kilka dni temu stwierdziłem, że je w końcu w tym roku włączę - niestety po włączeniu okazało się, że router zaczął się zawieszać i nie dawał sobie rady. Okazuje się, że przy ~30 urządzeniach na wifi Huawei B529 wymięka aż miło- choć producent podaje 64 klientów.
Pewnie za chwilę zamówisz drugi
Niby tak, ale koło 20 urządzeń to pewnie coś pokroju ESP8266, więc "bez przesady"Goral64 pisze: ↑śr gru 16, 2020 9:41 amKlient klientowi nierównyklew pisze: ↑śr gru 16, 2020 8:50 amMam 13 sterowników do kabli grzewczych na WiFi. Kilka dni temu stwierdziłem, że je w końcu w tym roku włączę - niestety po włączeniu okazało się, że router zaczął się zawieszać i nie dawał sobie rady. Okazuje się, że przy ~30 urządzeniach na wifi Huawei B529 wymięka aż miło- choć producent podaje 64 klientów.
![]()
Aktualnie router Huaweia zadowalająco ogarnia cały dom, stojąc przy tym w dziwnym miejscu, bo mam do niego podpięte bezpośrednio Arduino Mega z licznikiem impulsów po ethernecie. Poza AP, zamówiłem też switcha i planuję dokończyć instalację w domu zgodnie ze starym planem.
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1 ... nput-Modes
Dzięki, to wszystko wyjaśnia. Czyli dobrze, że nie podłączyłem UAP pod POE na tym switchu.