Router do supli

Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 822
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pn lis 02, 2020 9:13 pm

W opcjach DHCP zobacz. Szukaj słów "zakres","pula" lub "range"
SBW-02, MEW-01, 8x SRW-01, 2x ROW-02, SUPLA TOUCH DL, 15xDS18b20, Sonoff S20 CWU
grzegorzmcewp
Posty: 119
Rejestracja: czw gru 29, 2016 4:47 pm

pn lis 02, 2020 9:32 pm

Zakres adresów IP DHCP: 192.168.2.
50
Do 192.168.2.
199
Czas dzierżawy DHCP:
1440
minut
Zawsze rozgłaszaj:
Włączone
(kompatybilność z niektórymi klientami DHCP)
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1019
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pn lis 02, 2020 10:02 pm

No to ilość adresów DHCP masz z zapasem.
Pytanie ile ten router obsługuje jednoczesnych połączeń WiFi? Urządzenia mogę mieć ograniczenia co do ilości jednoczesnych połączeń WiFi, aby zapewnić dobrą przepustowość transmisji. 8, 16, 32 i więcej, zależy od urządzenia. Może Twoje urządzenie ma limit 16 urządzeń?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
grzegorzmcewp
Posty: 119
Rejestracja: czw gru 29, 2016 4:47 pm

pn lis 02, 2020 10:16 pm

Chyba po czesci rozwiązałem problem mam w domu netgear 2000 wifi extender ale nie używałem go bo był mi nie potrzebny. Podłączyłem do niego dysk nas po kablu i tv po wifi tak samo dwa telefony i jak na razie się nie zawiesiło.
Choć zastanawiam się czy rzeczywiście nie kupić jakiegoś mocniejszego routera jeżeli bym się na niego zdecydował to czy będę miał dużą różnicę w stosunku do tego co mam jeżeli chodzi o zasieg.
Nie wiem jak sprawdzić ile urządzeń na raz obsługuje ale jest tego dużo a będzie jeszcze wiecej
Jak by się znowu wykrzaczyl to napisze
grzegorzmcewp
Posty: 119
Rejestracja: czw gru 29, 2016 4:47 pm

wt lis 03, 2020 10:05 pm

Jeszcze jedno pytanie jeżeli zmienię router na nowy a zostawię w nim te same hasło i nazwę sieci jak w starym to czy wszystkie urządzenia się z nim połączą?
dydyrydy
Posty: 115
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

wt lis 03, 2020 10:07 pm

Tak. Wszyatkie urządzenia od razu się połączą.
Moja Supla: ;)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Krzyśku
Posty: 117
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm
Lokalizacja: Gorzów

śr lis 04, 2020 7:17 am

A podpowiedzcie mi proszę.
Do rozbudowy lepiej wykorzystać AP czy np. przenieść się na malinę?
Pomijam oczywiście konfigurację, uruchamianie itd. Chodzi mi o samo użytkowanie.
Dzieki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”