NIE DZIAŁA harmonogran

ramar4
Posty: 91
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm

pt sty 01, 2021 8:12 pm

witam jestem nowy zielony nie dział mi harmonogram bramy garazowej co robię zle
Ostatnio zmieniony sob sty 02, 2021 8:06 pm przez ramar4, łącznie zmieniany 1 raz.
flowerek
Posty: 185
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

pt sty 01, 2021 8:44 pm

Masz czujnik otwarcia (kontaktron)?
Co pokazuje w aplikacji?
Zeby brama sie otworzyla musi byc zamknięta...w sensie czujnik musi poprawnie wykrywac ze jest zamknięta.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1426
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt sty 01, 2021 9:10 pm

Musi być dla tego kanału wskazany czujnik otwarcia
brama.jpg
brama.jpg (159 KiB) Przejrzano 228 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10042
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 01, 2021 9:33 pm

Nie masz powiązanego czujnika otwarcia z kanałem sterującym.
ramar4
Posty: 91
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm

sob sty 02, 2021 6:53 am

tak mam czujnik otwarcia kontaktron podłączony ieden przewód do IN1 a drugi przwód do A1 ikona otwierania bramy mi działa ale jak zmienie w ustawieniach czujnik otarcia bramy na brak to niemam ikony otwieania
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10042
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob sty 02, 2021 9:20 am

Tu nie chodzi o podłączenie tylko ustawienia w cloudzie. W aplikacji powinieneś mieć tylko jedną ikonę, a nie dwie.
ramar4
Posty: 91
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm

sob sty 02, 2021 9:32 am

a skąd będe wiedział czy brama jest zamknieta czy nie? skoro 2 ikona pokazuje otwarcie zamkniecie
Duch__
Posty: 774
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob sty 02, 2021 9:46 am

Na podstawie ikony bedziesz wiedział czy brama jest otwarta czy zamknięta.
MEW-01, 8x SRW-01, 2x ROW-02, SUPLA TOUCH DL, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 CWU, AIRLY
ramar4
Posty: 91
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm

sob sty 02, 2021 9:56 am

ok temat harmonogramu ogarnięty wszystko działa dziękuje wszystkim za pomoc
ramar4
Posty: 91
Rejestracja: pn gru 28, 2020 7:56 pm

czw sty 07, 2021 7:34 pm

kolego pzygmunt mam pytanko do ciebie mianowicie mam sbw 2 podłączony do bramy garażowej hormann napęd promatic do tego mam KONTAKTRON BOCZNY B-3A SATEL wszystko działa ok tyle ze zmiana ikony otwartej bramy pojawia się dopiero jak brama sie otworzy i gdy zamykam brame to odrazu wskakuje ikona zamkniecia mimo ze brama dopiero ruszyła do dołu da sie to ogarnąć zeby ikona zamknięcia poiawiła sie wtedy kiedy brama się zamknie naprawde ? z góry dziękuje
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”