Powiadomienie na telefon

krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

pn sty 04, 2021 6:13 pm

Witajcie,
Nie jestem mocno ogarnięty w ustawieniach scen.
Mam na wejściu do domu podłączonego Sonofa na Supli. Sterowanie i czujnik otwarcia drzwi działa i jest `to widoczne w aplikacji.
Jak mogę ustawić powiadomienia na telefon, kiedy drzwi będą otwarte?
Próbowałem `to ogarnąć na Supla fracz z Pushover, ale powiadomienia mi nie przychodzą, po otwarciu drzwi. Po wywołaniu sceny z Fracz, dostaję jedynie wiadomość tekstową na app Pushover. Nie wiem czy składnie to opisałem, ale czekam na łopatologiczne pokierowanie. Może wpisuję nie właściwe warunki w scenach. Po wpisaniu w pole Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state(1).on}}
warunek jest spełniony.
a Warunek wykonania
{{ not state(10).connected }} też jest spełniony.
To tyle.
michal188
Posty: 59
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

pn sty 04, 2021 8:22 pm

{{not state(1).on}} tu też powinno być 10 jeśli jest to numer twojego kanału od czujnika otwarcia (w co wątpie) 😅
IMG_20210104_213847.jpg
IMG_20210104_213847.jpg (337.6 KiB) Przejrzano 678 razy
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 10:15 am

Czy to możliwe że numer kanału to "0"? Tak mam w opisie urządzenia.
michal188
Posty: 59
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 10:49 am

Nie numer to id
IMG_20210105_114819.jpg
IMG_20210105_114819.jpg (281.86 KiB) Przejrzano 630 razy
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 11:28 am

U ciebie też jest numer kanału"0" a ID to ID, to dlaczego nikt nie pisze że trzeba wpisać ID,a nie numer kanału? Wpisują ID mam komunikat że warunek nie jest aktualnie spełniony.
michal188
Posty: 59
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 12:46 pm

Tak się mówi ( też miałem z tym problem na początku) pokaz scenę i zobacz jak otworzysz czy się pokaże ci że warunek się spełnia jeśli tak w cloud zmien na odwrotna logike
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 1:18 pm

No widzisz, po wpisaniu Id nie tego co zaznaczyłeś (u ciebie 10785) tylko z lokalizacji (3577) warunek jest spełniony. Teraz muszę sprawdzić czy działa. Muszę jeszcze opanować co zaznaczyć w Pushover, żeby było powiadomienie dźwiękiem, zanim kupię licencję.
michal188
Posty: 59
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 1:46 pm

Coś musiales pomieszac id konkretnego czujnika musisz wpisać zrób screen z clouda to ci napisze ta scenę
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 2:46 pm

Screenshot_2021-01-05-15-44-21-054_com.microsoft.emmx.jpg
Screenshot_2021-01-05-15-44-21-054_com.microsoft.emmx.jpg (441.11 KiB) Przejrzano 567 razy
michal188
Posty: 59
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 3:47 pm

Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state(9830).hi}}

Warunek wykonania
{{not state(9830).hi}}
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”