Powiadomienie na telefon

krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 4:04 pm

michal188 pisze:
wt sty 05, 2021 3:47 pm
Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{not state(9830).hi}}

Warunek wykonania
{{not state(9830).hi}}
Też to ID wpisałem jednak warunek nie jest spełniony. Gdzieś przeczytałem, że po stworzeniu konta na Pushover, w cloud powinien się pojawić w smartfonach Pushover. U mnie tego nie ma.
michal188
Posty: 53
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 4:24 pm

A jak otworzysz dzwi to wtedy pokazuje ci się status że warunki spełnione?
michal188
Posty: 53
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 4:37 pm

Nie w cloudzie tylko w
Screenshot_2021-01-05-17-34-01-481_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-01-05-17-34-01-481_com.android.chrome.jpg (288.42 KiB) Przejrzano 162 razy
Potem bierzesz menu klikasz moje konto i pojawi ci się
Screenshot_2021-01-05-17-34-14-367_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-01-05-17-34-14-367_com.android.chrome.jpg (282.94 KiB) Przejrzano 162 razy
Screenshot_2021-01-05-17-32-55-267_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-01-05-17-32-55-267_com.android.chrome.jpg (365.79 KiB) Przejrzano 162 razy
Wpisujesz dane z Pushovera i powinno być git
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 4:48 pm

Tak jest spełniony po otwarciu i przychodzi powiadomienie. Dzięki, myślałem że po wpisaniu sceny warunek zawsze musi być spełniony.
Mam jeszcze czujnik temperatury na piecu, chce wczytać scenę żeby powiadomienie przychodziło jeżeli temperatura spadnie poniżej i jak wzrośnie powyżej temperatury wskazanej. Jeżeli nie sprawi ci kłopotu napisz scenę.
michal188
Posty: 53
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 4:49 pm

Ok podaj id
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 5:52 pm

Proszę
Proszę
Screenshot_2021-01-05-18-49-24-004_com.microsoft.emmx.jpg (337.9 KiB) Przejrzano 143 razy
michal188
Posty: 53
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 5:55 pm

Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów
{{ state(9635).temperature > 39 and state(9635).temperature < 41}}

Warunek wykonania
{{ state(9635).temperature > 39 and state(9635).temperature < 41}}

Tylko temperaturę sobie zmien :D
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 6:21 pm

Jak rozumiem jest to jedna scena która wyzwala powiadomienie jeżeli temperatura spadnie lub podniesie się, wyzwoli się komunikat. Czy można do jednego czujnika dodać dwie sceny, jedna z powiadomieniem gdy spadnie, drugą gdy wzrośnie poza wyznaczoną temperaturę? Było by w moim wypadku bardziej funkcjonalne.
michal188
Posty: 53
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

wt sty 05, 2021 6:48 pm

Tak spokojnie mozna 2 i więcej 😅
1 scena
{{ state(9635).temperature > 39 }}
2 scena
{{ state(9635).temperature < 41 }}
krzbuj
Posty: 24
Rejestracja: sob lis 28, 2020 8:10 am

wt sty 05, 2021 8:36 pm

Super, jesteś wielki.
Czy orientujesz się, żeby mieć powiadomienia dźwiękowe na app Pushover trzeba mieć wykupioną licencję? Mam aktualnie na okresie próbnym i nie umie tego uruchomić..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”