aplikacja home na iOS

unnamed93
Posty: 62
Rejestracja: śr cze 05, 2019 2:06 pm

wt sty 05, 2021 2:41 am

Hej czy jest jakaś możliwość żeby urządzenia supli działały w aplikacji Dom na iOS? Wygląda ona ciut lepiej :P i można sterować nią po przez SIRI. Kiedyś na sonofie instalowałem oprogramowanie i działało a apce Dom ale nie potrafiłem zrobić żeby mieć czujniki wilgotności i temperatury w niej.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 335
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt sty 05, 2021 7:49 am

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1265
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

wt sty 05, 2021 8:01 am

Oczywiście , jest taka możliwość , wystarczy ... użyć opcji szukaj.
Przepraszam nie mogłem się powstrzymać .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 248
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

wt sty 05, 2021 8:43 am

nowy1 pisze:
wt sty 05, 2021 7:49 am
viewtopic.php?f=64&t=5909
Najlepiej podlinkować projekt który dawno upadł! Interesowałem się tym tematem i jak na tą chwilę ciężko z taką integracją.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 335
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt sty 05, 2021 12:34 pm

https://www.heysiri.pl/blog/28-homebridge-w-10-minut

dodajesz linki i pomiar temperatury
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10569
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sty 05, 2021 12:43 pm

homebridge + mqtt powinno rozwiązać sprawę.
unnamed93
Posty: 62
Rejestracja: śr cze 05, 2019 2:06 pm

wt sty 05, 2021 3:31 pm

nowy1 pisze:
wt sty 05, 2021 12:34 pm
https://www.heysiri.pl/blog/28-homebridge-w-10-minut

dodajesz linki i pomiar temperatury
Ooo bardzo mnie to zaciekawiło, korzysta ktoś z tego na forum? Wygląda na proste do zrobienia.
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 248
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

śr sty 06, 2021 8:58 pm

Zainstalowałem na debianie, poszło szybko, prosto i bez boleśnie. Ale jak tu cokolwiek dodać to pojęcia nie mam :D :D

Edit: Brama wjazdowa i garażowa już jeździ.
unnamed93
Posty: 62
Rejestracja: śr cze 05, 2019 2:06 pm

czw sty 07, 2021 12:59 pm

jak dodać np. Oświetlenie czy rolety do tego?Po wejściu we wtyczki i wpisaniu supla wyskakuje mi Homebridge Garagedoor Supla
unnamed93
Posty: 62
Rejestracja: śr cze 05, 2019 2:06 pm

czw sty 07, 2021 2:07 pm

unnamed93 pisze:
czw sty 07, 2021 12:59 pm
jak dodać np. Oświetlenie czy rolety do tego?Po wejściu we wtyczki i wpisaniu supla wyskakuje mi Homebridge Garagedoor Supla
tam widzialem, ze cos w config sie dodaje. Kazde urzadzenie z osobna musze dodac? Jak tak to wchodze ip_raspberry/config i co mniej wiecej musze dodac, jakies loginu z supla cloud czy cos ewentualnie jakies linki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”